I have nothing to say, but I feel like my mouth is open

Hatar dagar som idag. När jag sitter och ältar alla saker som jag någonsin gjort fel eller tyckt varit pinsamt under mitt liv. Då menar jag alla stunder där jag haft en klump i magen och ångrat mig, eller bara velat göra om situationen. Idag sitter jag och funderar över hur jag skulle ha gjort istället, hur jag inte skulle ha gjort, eller hur jag önskar att situationen hade blivit. Jag orkar inte. Det blir tungt i magen när alla småklumpar ska samlas där samtidigt. Ska iväg och träna bort dem om några timmar. Bort, bort, bort. Försvinn.

vuxen, singel och kåt, och det ska jag göra nått åt

 
<3


and making love was just for fun

Idag är en sån där dag när jag släcker ner lägenheten, tänder ljus och häller upp ett glas vin helt för mig själv. En del av mig vill låtsas vara en av Marian Keyes karaktärer, och sätta mig och skriva långa listor på saker jag måste göra, situationer jag ska sluta sätta mig själv i och personer jag aldrig mer ska bry mig om. En annan del av mig vill hälla i mig en flaska vodka, sätta på en sorglig, patetisk kärlekslåt och gå omkring och sjunga i en hårborste likt Bridget Jones. En annan del av mig vill ta mina sista pengar och dra iväg utomlands och skita i allt som sitter på huden som ett irriterande myggbett, som typ Blondinbella (förutom att hon gör det typ varje helg, och inte direkt för sina sista pengar).

Ska bli spännande att se var jag befinner mig imorgon; i framtidsvisionen, i baksmällan eller i Spanien.

so I'm waiting until the upper hand is mine

Too many times that I've held on when I needed to push away,
afraid to say what was on my mind, afraid to say what I need to say.
Too many things that you've said about me when I'm not around,
you think having the upper hand, means you gotta keep putting me down.

So many people like me put so much trust in all your lies,
so concerned with what you think to just say what we feel inside.
So many people like me walk on eggshells all day long,
all I know, is that all I want is to feel like I'm not stepped on.

There are so many things you say that make me feel you've crossed the line.
What goes up will surely fall, and I’m counting down the time.



cause being this person is all I've got left to hide

Jag minns när min dagbok var fullproppad med korta, betydelsefulla stunder. När det viktigaste som hänt under en dag var att ha sett hans blonda hår i matsalen eller att han hade kollat på mig annorlunda än dagen innan. Det var på den tiden när djup kärlek var att ha haft ögonkontakt med en namnlös, brunhårig norrman i blommiga badbyxor på en danmarksfärja, så där så att alla övriga på båten suddades ut. När långa promenader med min dåvarande bästa vän alltid innehöll strategier för att få umgås med dem som vi samtidigt öste skit över. När jag trodde att tårar, skolstrejk och eldande av stadshus skulle hjälpa mig att få gå på ett musikgymnasium där halva nöjet innebar att jag skulle få börja om. Då, när jag aldrig var riktigt nöjd och strävade efter det som jag trodde skulle göra mig glad men aldrig någonsin kom till ro.

När jag var i Egypten för några år sedan lärde jag känna en kille som jobbade i en smyckesbutik i Hurghada. För första gången på väldigt länge pratar vi nu med varandra via internet, och på knacklig engelska förklarar han att han inte längre har något jobb eftersom det inte längre finns några turister. Dessutom har han skaffat familj och har en liten son som han inte klarar av att försörja. Bokstavligen sa han att hans sons framtid inte ser ljus ut. Hur hanterar man detta som en medelklassunge i underbara, lyckliga, neutrala Sverige? Ska försöka skaka av mig skuldkänslorna med en promenad, till att börja med.

jag är så trött på alla mail och koder

På sju år kan det hända otroligt mycket. Jag har inte många vänner som jag kan säga var mina vänner för sju år sedan, tyvärr. I takt med att man utvecklas så förändras man och till slut måste man inse att man med respekt kan gå skilda vägar även om man nyligen kallat varandra för bästa vänner.

Jag har dock alltid haft väldigt bra vänner, pålitliga och omtänksamma, och jag har alltid haft någon att vända mig till. Dock var internet en stor hjälp för mig för sju år sedan, när jag började känna mig fel och började undra vem jag egentligen var. Som jag nämnt tidigare så kunde jag vara mig själv på internet, men med det menar jag snarare att jag kunde hitta mig själv. Jag hade möjlighet att prova mig fram, se vem jag ville vara i och med att de jag pratade med inte visste någonting om mig som jag inte berättade. Jag låtsades inte, jag undersökte bara.

En person som hjälpte mig i min förvirring som började för sju år sedan är min vän än idag. Han har alltid fått höra den mest ärliga förklaringen till allt som har hänt i mitt liv, eftersom det var lättare för mig att inte ljuga för mig själv när jag inte satt mitt emot någon som jag var tvungen att se i ögonen. Vi har inte alltid varit sams, men vi har alltid kunnat höra av oss till varandra. Den här personen har sett mig gå från att vara en osäker högstadietjej till en förvirrad gymnasietjej, till att nu veta någorlunda vem jag är men inte ha någon aning om vad jag vill med livet. Och han har alltid lyssnat och förstått.

På fredag ska vi för första gången sitta öga mot öga och föra samma diskussioner som vi gjort via elektronik i sju långa år, och jag kan inte med ord beskriva hur bra det känns. Tack Olle, för att du aldrig hatat mig.



   
   

(Nu kommer du hata mig..)