and your body fails to walk away

För ungefär ett och ett halvt år sedan dök det upp en människa i mitt liv under några månader. En människa som grävde genom hela min kropp med vassa naglar och vände upp och ner på allt jag någonsin tyckt och tänkt och velat. När hon lämnade mitt liv, eller när jag valde att kasta ut henne rent fysiskt, lämnade hon en trasig kropp efter sig. Inombords var jag fylld med öppna sår som gång på gång rivits bort med jämna mellanrum då jag påmints om henne på något sätt. Många nätter har jag drömt om situationer som började dra sönder de första risporna, men även om de som gjorde såren djupare och efteråt har jag vaknat och känt den där känslan så tydligt igen.

Men jag har jobbat det här året. Jag har kämpat för att sy igen alla sår och letat efter det bästa sättet att hålla ihop dem tills de läkt ordentligt. De senaste veckorna har jag trott mig få ett genombrott, om man nu kan kalla det så, och känt att jag växt mer än någonsin. Och häromnatten drömde jag återigen om den människan som grävt inuti mig, men den här gången var det jag som stog stadigt på båda fötterna, stark som en oxe och fick ur mig allt jag tänkt de senaste året. Jag fick henne att förstå de hemska saker hon gjort mig mig. Jag fick mobbaren att avslöja sig, att visa att det hela tiden har varit hon som varit den svaga. Och om jag mådde bra när jag vaknade.

Nu är det nog, på riktigt.

baby, pull down the covers

Sometimes it's hard to love me, sometimes it's hard to love you too.
I know it's hard believing that love can pull us through.
It would be so easy to live your life with one foot out the door.
Just hold me, baby. Til we ain't strangers anymore.

It's hard to find forgiveness when we just turn off the lights.
It's hard to say your sorry when you can't tell wrong from right.


caution, the floor's wet in here

Jag har inte kunnat sova i min säng på säkert två månader. Jag skäms nästan över att jag bäddat i min soffa och haft tv:n igång hela natten för att jag inte klarat av att gå och lägga mig i mitt "sovrum". Någon tittade in där här om dagen och skrattade åt att jag inte ens brytt mig om att bädda i sängen den här gången, vilket jag gjort tidigare för att det ska kännas som att jag försökt sova där. Nu tar jag fram lakanet på kvällen och lägger det i soffan, och lämnar sängen helt klädlös.

Igår hade jag köpt mat jag skulle laga, men jag struntade i det på grund av att något fick mig att tappa lusten, och lagade något tråkigare istället. Samma någon som skrattade åt att jag inte klarade av att sova i min egen säng fick mig även nyligen att inse att jag är alldeles för känslig för mitt eget bästa. Att jag tar åt mig av saker jag inte borde ta åt mig av, att jag blir arg på saker som jag inte borde bry mig om och att jag gör saker svårare än vad de är.

Så igår bäddade jag med nya sängkläder, i sängen, och gick och la mig där. Det gjorde ont först, riktigt jävla ont, men på bara några minuter somnade jag. Jag drömde en lång, hemsk, jävla mardröm. Men jag sov i min säng. Och idag ska jag laga den där goda maten som jag sket i igår, även fast lusten fortfarande är tappad. Och jag ska svälja alla klumpar som kommer upp i halsen. Alla.