jag har varit i alla städer och letat efter dig

Idag fick jag besked från vårdcentralen angående mina hjärtklappningar. Jag får fortfarande inte träna. Vad är det här? Det blir långa och snabba promenader varje dag framöver nu, annars kommer jag tappa suget totalt.

this is bound to be a while

Postat av: en annan

mer micke i din blogg

2009-03-31 @ 09:08:31

På order tänker jag berätta lite om Micke Lundholm. Han är en mycket nära vän till mig (och även en gammal flamma, faktiskt) som jag lärde känna för nästan ett och ett halvt år sedan. Första gången vi pratade i telefonen var 12 december 2007, och jag hann bara sova någon timme innan jag skulle vara med i luciatåget i skolan. Vi träffades första gången i början av februari.

Micke har mörkt hår, lite halvlångt, som han alltid fixar till i en noggrann frisyr. Han är ungefär 180-185cm lång och hans ögon kan döda vem som helst. Han har en skinnjacka som är väldigt kall att använda på vintern och i övrigt är det mycket jeans och t-shirts (från abercrombie&fitch<3) som gäller.

Under ett år tog Micke paus från det vanliga gymnasielivet och åkte som utbytesstudent till USA. Där fick han vara med om mycket spännande saker som är jätteroligt att lyssna på, han hade också mycket snygga kompisar... Nu bor Micke hemma i huvudstaden igen och jobbar som bartender. En mycket duktig sådan.

Förutom allt detta så är Micke en väldigt bra vän, och jag är så glad att jag har honom. Han är ett modigt hjärta. Allt annat han betyder för mig är onödigt att skriva här, han vet det redan. Ingen annan behöver veta det.

MickePickePäronPung
sket i näven och stoppa' i mun



god bless Mother Nature, she's a singel woman too

Kalle, Ralle och Balle.


Jag kan inte lägga upp en bild på isbjörnar som drunknar,
för det mår jag bara dåligt av.


you didn't bring me out here to drown

Jag älskar verkligen Lifehouse, och Storm är absolut en av mina  favoritlåtar. Nu när jag letade upp den på Spotify så fick jag höra en annan version än den jag är van vid, och jag kan inte hålla tillbaka tårarna. Det fina i texten togs fram mycket bättre med den musik som fanns i den här versionen, samma sak med känslorna.

How long have I been in this storm?
So overwhelmed by the ocean's shapeless form.
Water's getting harder to tread with these waves crashing over my head.

If I could just see you everything would be alright.
If I'd see you this darkness would turn to light.

And I will walk on water, and you will catch me if I fall.
And I will get lost into your eyes, and everything will be alright.

and when it's over you breath again

När jag valde att skriva en bok som projektarbete så var det för att se om jag kunde klara av det. Om jag kunde hålla i storyn i en hel bok och inte bara i små noveller som jag tidigare bara skrivit. Det visade sig ganska snabbt att jag inte skulle klara av det, eftersom jag direkt tappade motivationen och tröttnade på min egen berättelse.

Men nu när jag tvingat mig själv att skriva nästa hälften av boken är jag verkligen på gång. Jag har en enorm iver att skriva mer och få boken klar, och jag är inte längre säker på att det är just för att få det överstökat. Kan det verkligen vara så att jag vill få boken klar för att jag faktiskt är taggad på min egen story? Helt ärligt, så känns det faktiskt nästan som om jag själv läser en bok som jag tycker är bra, men nu får jag hela tiden själv bestämma vad som ska hända. Det är ju helt perfekt.

Och till råga på allt så har jag nästan börjat trivas på jobbet. Det är helt sjukt. Och även om jag idag trodde att det skulle den värsta dagen någonsin i skolan, så visade det sig bara några minuter senare att den blev en utav de bästa. Och sen ska jag ju faktiskt till min vän MickePickePäronPung i Stockholm på påsklovet. Ja, Jason Mraz - "Lala lalalalala life is wonderful".

Fast ändå, jag fasar för din hemkomst.

pitiful, so pitiful

Min bästa vän sa till mig en gång att när en tjej är sugen på choklad så går det inte över förrän man äter just choklad. Visdomsord, Josefin. Jag har varit sugen på choklad sen jag åkte hem från stan, och det spelar ingen roll att jag ätit både avokado och jättegod mat. JAG VILL HA CHOKLAD. JAG DÖR.

Förhoppningsvis ser mamma mitt sms och köper lite med sig på vägen hem.


it couldn't be much more from the heart

Jag har hjärtklappningar och bröstsmärtor, en lärare som är tidsoptimist och en som förväntar sig att vi ska vara lika duktiga som honom (förlåt, jag beundrar din kunskap och din person), ett jobb som förstör min rygg och vänner som jag vill hinna med att träffa så ofta jag kan. Idag räknade jag ut att jag lägger ner nästan 100kr i veckan på bara kaffe, vilket är helt oacceptabelt med tanke på hur mycket jag måste spara nu. Skärpning Anna!

Men jag har även en mamma som är massör, tack för massagen mamma, och en bästa vän som säger åt mig att jag inte får skaffa mig pojkvän eftersom jag då inte kommer vilja åka iväg på allt jag tänkt göra efter studenten, jag älskar dig Josefin, och en pappa som kan säga åt mig att lugna ner mig, jag ska försöka ta det lugnt i helgen pappa.

Nu sitter jag och lyssnar ihjäl mig på Metallicas låtar Hero of the day, Fade to black och Nothing else matters. Och som jag alltid har sagt; den som kan spela introt på den sistnämna låten bäst är den jag ska gifta mig med!


you set the standard for my future lovers

I'll just write this down with hopes that you'll understand:
"I will no longer be disciplined by the frustrations of an insecure man.
And while I kissed your face you'll know that I will no longer apologize
for your former lovers' mistakes."



I understand - to want to have a
mature dailogue is to much to ask.

if you'll stay in my past

Igår lånade jag en bok på skolbiblioteket, Räcker det om jag älskar dig?, för att läsa en bok som inte kräver så mycket. En ungdomsbok som slutar lyckligt. Men nu mår jag bara dåligt av den, eftersom jag känner igen mig så mycket i huvudpersonens beteende.

Usch, jag får verkligen inte utvecklas mer åt det håll jag är på väg vad gäller det som Du skapade hos mig under det där året. Jag skulle kunna slå ihjäl dig för det. För att du följer efter mig som ett spöke.

Dö.

och somliga vill kalla oss för dumma

Och jag, jag hade startat ett band och skrev sånger om oss,
om hur vår vänskap var mycket bättre än kärlek, blod och passion och lust.
Och vi höll så hårt, så hårt i varandra och vi gjorde allting tillsammans
för att alla skulle veta att det var vi, vi, vi mot dom.

Åh, vi kommer aldrig, kom igen och säg att vi aldrig,

tänker låta någon kärlek skilja oss åt.


what's another day?

Har ni tänkt på hur tråkiga och skygga vi människor är? Om man är ute och går med en hund och möter en annan, då börjar hunden rycka i kopplet för att den vill gå fram och hälsa på den andra. De dras till varandra och lära känna varandra.

Men vi människor, när vi möter någon vi inte känner så kollar vi inte ens på den. Vi går så långt ifrån personen vi bara kan och om vi kan så går vi gärna en annan väg också. En väg där det finns mindre folk. Och möter vi en person som vi "halvkänner" så tar vi fram mobilen eller låtsas plocka med något för att slippa heja.

Alltså, vi behöver inte springa fram och slicka på varandra eller nosa varandra i rumpan, men vi kan väl iallafall titta på varandra och kanske le? Äsch, vem försöker jag lura. Jag kommer inte göra det imorgon heller.

and I thought maybe if I kissed the way you do, you'd feel it too

Läste i tidningen imorse att polisen har lagt fram förslag om alkoholförbud i alla parker under jubileumsveckan här i Eskilstuna. Det där 350-årsjubileumet börjar gå mig på nerverna, helt allvarligt. Först ska vi organisera om hela vår studentdag och drycka ihop alla utspringningar för att kungen ska få tid och plats att fira vårt jubileum inne i stan. Sen ska vi behöva leta efter någonstans att ha vår studentfest eftersom att Statt brann ner och Harrys är upptaget av jubileumet.

Och nu får vi inte ens fira vår student med alkohol, även fast vi är 18 år och alla studenter genom tiderna har varit rent ut sagt dyngraka på deras speciella dag. Vad händer med vår champangefrukost? Och får vi ens dricka alkohol på flaken om den här regeln ska gälla?

Jag blir sjukt trött, så är det bara. Sjukt trött. Förstör inte min student bara för att ni har ett grymt storhetsvansinne och vill framhäva Eskilstuna som en stor och häftig stad genom att fira 350 år med kungen. Töntar.

but just remember, the telephones - well they're working in ways

Idag pratade jag med en person som fick mig att förstå hur mycket jag har för mig just nu, men ändå tycker jag inte att jag gör något speciellt överhuvudtaget. Hon ställde så svåra frågor.. "vad gör du när du är ledig?". Jag menar, vad svarar man på det? Sover? Msn? Pluggar? Super? Det här är ju hemskt.

Och jag har fått hem mitt oranga kuvert, pensionssparande. Och har hjärtproblem. Haha.

puss!


Jag vill ha sommar!

Du kan få mig hur lätt som helst.

I en värld som är så kantig och hård som den här
är en blöt mjuk kyss det enda jag begär.
Något så simpelt som att du håller mig hårt,
blås på det onda, ta bort allting svårt.
Om du ler när det regnar och fångar min blick
i en tid där ingen nånsin ler och fångar min blick.
Det räcker med att jag är den förste som du tänker på,
när du vaknar och känner dig ovanligt grå.

Var inte kärlek menat som något enkelt att ge?
När blev kärlek så svårt att få?

Du kan få mig hur lätt som helst.
Dölj världen från mig i dina lockar,
kryp närmre och viska: jag älskar dig så.


but I can't see straight anymore

Jag har precis bestämt mig för Peace&Love i år igen vilket känns otroligt bra. Var nyss inne och kollade på banden och såg att det kommit nya bandsläpp. Det skönaste är att Johan Johansson kommer på Peace&Love. Hahahahaha. Nej men det är faktiskt många riktigt bra band/artister som kommer. Hoppas på Lasse Lindh nu också bara!

Igår fyllde Jala 20år, och det firades hemma i hennes lägenhet med supergod mat och underbara människor. Det är helt sjukt vad vi håller på att bli stora nu. Tack för en mysig och rolig kväll!






de tror de vet, men ingen vet


var inte kärlek menat som något enkelt att ge?

Jag är expert på att skjuta upp skolarbeten, men idag slog det mig att jag ändå måste göra dem förr eller senare så då kan jag lika gärna sätta igång i tid. Haha, det här borde jag ha kommit på så sjukt mycket tidigare, men jag är en idiot ibland.

När jag var mindre trodde jag alltid att jag skulle få barn när jag var mellan 20 och 25, och nu har jag kommit på att det bara är sju år kvar tills jag fyller 25. Jag kommer aldrig hinna gifta mig och skaffa barn innan dess! Hur kan jag vara stressad över mitt liv, och tycka att det snart är slut redan när jag är 18? Imorse när jag satt på bussen såg jag framför mig hur jag är 45 och har en dotter som är ute och festar och träffar killar, och där kommer jag sitta med min man sen 20 år tillbaka (jag tänker nämligen inte utsätta mina barn för skilsmässa) och läser tidningar och stickar mössor. Jag kommer vara avundsjuk på min dotter.

Men Lasse Lindh är bäst, och puss på att jag ska träffa min ros i helgen!

oh no, I won't let them take you

Josefin, Josefin, Josefin. Du är för långt borta från mig just nu, för vi ses typ aldrig!!!!!! Men imorgon blir det fika hemma hos dig. Baka scones (som du förmodligen bakar medan jag sitter vid bordet och beklagar mig över hur trött jag är) och sen koka lite te. Sen ska vi krypa i ihop i din säng, i ditt rum som "inte är så städat, men ändå". Du är bäst, bäst, bäst.



BÄVERMUTTA
Sommar och långa promenader 

are we human, or are we dancer?

Idag sa Hanna att hon går igenom en av de lyckligaste perioderna i hennes liv just nu. Jag måste faktiskt medge att jag gör detsamma. Även fast jag anser att det är mycket som saknas i mitt liv, så känner jag mig nästan alltid glad. Lycklig.

Det var bara det. Punkt.

fyfan vad vi är bra

Stoffe kom precis inspringandes på området med massor av kartonger i famnen. "Är det någon som vill ha studentmössor...?" Nu har vi sprungit omkring här med våra mössor på huvudet och skrikit och sjungit och längtat oss fram till den 6 juni. Nu känns det mer verkligt, mer nära. Det kommer bli underbart.

För vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten,
för vi ska ta studenteeeeeeeen. FYFAN VAD VI ÄR BRA!!!!!

we both know what we've got to say


I told you I loved you but I lied

Imorgon ska jag flytta till pappa. Min älskade pappa. Jag saknar honom något enormt just nu då jag inte varit där på över en månad. Jag vet faktiskt inte hur jag ska lösa det här problemet, och återigen är jag fast i träsket med hur jobbigt det är att ha skilda föräldrar. Ska iallafall bli skönt att vara utan internet hela veckan. Och träffa katten, Rufus.

Jag har börjat använda vårjacka under den här helgen, så underbart. Jag vill verkligen ha värme nu även om den här terminen skrämmer mig lite eftersom den går så fort och mitt projektarbete går åt helvette rent ut sagt. Men det löser sig.

Usch jag är på för dåligt humör just nu för att skriva.