i need you right in front of me

31 april. Valborgsmässoafton. Jag minns när jag var liten, då jag sprang omkring med min bästa vän vid Brottsabacken för att sen kolla på brasan. Vi fick inte gå upp på själva kullen eftersom det bara var de stora barnen som var där, och smällde smällare. Det var farligt där.

När Valborgsfirandet slutade vid i Brottsa började vi hänga ute vid Hällby IP istället, jag kommer ihåg att jag tyckte det var lite coolare. Det var när jag gick i mellanstadiet och jag kände mig jättehäftig för att jag var i hällby bland massa fulla ungdomar, och låtsades inte om att det även fanns barnfamiljer där. Jag var på ett ungdomsställe, liksom.

I sjuan var jag med Carro, hennes pojkvän och hans kompis, även då ute i Hällby. Det var ännu tuffare. Självklart gjorde sällskapet det snäppet högre, att få umgås med äldre killar. Herregud vad cool jag var. Och roligt hade jag, det minns jag mycket väl.

Året efter det var det dags att höja ribban ytterligare. Vi skulle ha fest i Ebbas källare, och dricka alkohol. Det tråkiga var bara att hennes föräldrar var hemma och kom på oss innan vi hann fullfölja kvällen. Det blev samtal till föräldrar, skjuts hem tidigt och arga ord i dagboken. Men jag var stolt, jag hade ju druckit alkohol.

Nians valborgsmässoafton var inte så rolig. Jag hade precis skaffat pojkvän och han befann sig i Göteborg, så hela kvällen gick jag bara och saknade honom. Dessutom fick jag och Sara cykla hela vägen hem från Mälarbaden själva och vi var ganska missnöjda med kvällen. Haha, vilka tider..

Valborg i ettan tillbringades i Stora Sundby, och jag har för mig att jag hade ganska roligt.. om jag ska vara ärlig så tror jag inte att den kvällen utmärkte sig så speciellt mycket. Förra året var jag bara med Mickis och åt god mat eftersom att vi båda skulle jobba dagen efter. Det var en grymt skön kväll faktiskt.

Idag är det dags igen. För två dagar sen visste jag vad jag skulle göra men vindarna har vänt, tyvärr. Diskuterade just med min låtsassyster vad vi skulle hitta på. Gå på fest med fin klänning och pumps känns inte så valborg.. Vi kände båda två att jeans och en snygg tröja är mer rätta kläder för den här kvällen, men betyder det att vi ska festa utomhus? Vid en brasa? Åker man till Sundbyholm, kollar på en brasa och super sig själv ner i ett dike när man går i trean? Är det överhuvudtaget så speciellt kul?

Grillkväll vore det bästa, men det får vi inte heller ihop. Valborg är det iallafall. Årets mest överskattade kväll och även den kvällen på året som har stört chans att bli misslyckats. Vi får väl se hur det blir ikväll. Är övertygad om att det kommer bli mysigt med tjejerna i alla fall!


is it true what they've been saying about you?

I'm looking for love this time, sounding hopeful but it's making me cry.
And love is a mystery, please do come and find me.

Love is blinding when the timing's never right.
Who am i to beg for difference, finding love in a just an instant?
Well, i don't mind. At least i've tried. Well, i tried.


Jason, Jason, Jason...

things are never gonna be the same

And I would lay your body down and rock your tears away.
But it's much too late for now to be like yesterday.
And the time is running out and we still have to say goodbye.


I hope you find somebody who will love you like I do.

hold me, say you'll be here

Jag önskar att jag snart
slipper se dina ögon
varje gång jag blundar.

te amo, te amo, te amo

Jag vill tillbaka till Italien, till Cesena och till alla underbara italienare. Känns konstigt att jag förmodligen aldrig mer kommer träffa er.

Veckan har gått fort, fast ändå känns det som att jag har varit där hur länge som helst. Vi har hunnit med så mycket. Ruben drog veckans kommentar så sent som på flygresan hem, precis innan vi skulle lyfta.

Flygvärdinnan: Vad gör du?
Ruben: Jag ska på toa.
Flygvärdinnan: Men du kan ju inte gå på toa nu.
Ruben: Nej, jag vet. Det är ju upptaget. Men jag ska gå snart.

Veckans låt, Makano - Te amo var med på avslutningsfesten igår kväll, Bogdan var grym DJ! Idag sa Kamil att han tyckte det kändes konstigt att vi kunde stå och dansa med varandra igår, och vara så långt i från varandra idag. Jag håller med till hundra procent.



Venedig


Luka i skolan, ITIS Pascal


Anna was on Kamils hand


Smidare


Samuel - bästa läraren, SPSP3 - bästa klassen


Min och Linneas underbara värdfamilj!


En av tidernas härligaste fester


Jag vet, men vi tyckte faktiskt att det var kul...

jag trodde alltid att du skämtade

Imorgon bär det av mot Italien och Venedig, och på måndag åker vi till Cesena. Känner på mig att det här kommer bli en underbar vecka, även om jag har resfeber och det kommer bli långtråkigt på kvällarna. Nyss slog det mig även att det här förmodligen är sista gången jag får träffa italienarna. Finns inte så stor risk att jag kommer träffa dem mer om jag inte reser till norra Italien i framtiden. Känns helt ärligt lite halvtrist, jag tyckte mycket om många av dem.

Men, vaffanculo Sverige och trista tankar, nu åker vi mot varmare breddgrader för att hälsa på våra vänner i Italien. Och när jag kommer hem väntar ännu en bra vecka, födelsedagsfester och sedan studentkryssning. Och för att inte tala om själva studenten. Jag vill bara ställa mig på ett berg och skrika just nu!

Och idag hade du inte jobbarbyxor. Och jag vet vad du heter. Killen med jobbarbyxor är ett minne blott. Han har ett namn.

you need her but you don't know why

Igår tog jag en promenad genom en bit av Lundby, området där jag "växte upp". Egentligen växer jag ju fortfarande upp, men det var där jag bodde när jag var mindre. Innan mina föräldrar skildes, och innan min mamma flyttade från radhuset. Och gud vad jag skrattade. Helt för mig själv för jag såg allt så tydligt framför mig. Allt jag har gjort där i området, alla bus. Men det mysigaste var ändå att min gamla granne kom åkandes i sin gråa gamla bil..

I skuggan av värmen, är en film som alla borde se. Jag och mina låtsassystrar mådde verkligen dåligt efter den, vilket betyder att den lyckades få fram det den ville.


all my life, watching america

Blev precis klar med mitt projektarbete. 100% klar. Nu är det bra projektrapporten kvar. Det går inte att beskriva hur skönt det känns! Det har legat över mig så sjukt länge.

Så nu sitter jag här. Kan plugga filosofi eller historia.
Eller kolla på tv och sova en stund.

Plugg eller tv?
Tv.





Kolla vad jag har gjort! Eller ja, Pernilla har faktiskt ritat bilden åt mig.
Du är sjukt duktig, tack!

Love me, wherever you are

What is love but the strangest of feelings?
A sin you swallow for the rest of your life?
You've been looking for someone to believe in,
to love you until your eyes run dry.

How do you love in a house without feelings?
How do you turn what that savage take?
I've been looking for someone to believe in.
Love me, again and again.

Jag ska definitivt gå på Razorlight på Peace&Love i sommar.


bye bye

Your disguise is not fooling me.
Your embrace is not comforting,
and I can't follow you around.
'Cause I see your evil ways,
and it kills your innocence.
But I still followed you around.

Take care, I hope never to see you here.



Det är en häftig känsla att slå ner sina svagheter med styrka.

tror du att kärlek är som sångerna vi hör?

Ögon som säger det som samvetet har vett att inte låta munnen säga. Ögon som är besvikna och som säger åt en vad man borde göra. Ögon som inte vill att man ska förstå dem. Men det gör man.

Nu lyssnar jag på Kent och äter physalis.

that kid is crazy

Idag har jag legat och solat i bikini. Heeeelt otroligt. Jag fick sådan sommarfeeling att jag var tvungen att nörda Jason Mraz och dansa omkring i mitt rum. Och beställa biljetter till Peace&Love. Borlänge, vi kommer tillbaka. Did you miss us?

JAG ÄR LYCKLIG.


put your head down on my shoulder



























Jag älskar dig


du ljuger om du säger att du tvekade innan du slog

Stockholm kändes helt plötsligt som flera tusen mil bort från Eskilstuna. Som en helt annan värld där jag kunde slappna av och vila mitt hjärta. Det var helt perfekt och underbart och bäst. Braveheart. Men nu när jag kommit hem och alla måsten ramlar över mig igen får jag panik. Mer panik än jag hade innan jag åkte till Stockholm och tog det lugnt.

Nåväl. Får ta itu med alla måsten så snart jag kan. Och sen flytta till Stockholm, haha. Ge mig studenten.




Your heart is free. Have the courage to follow it!

maybe I get a little selfish sometimes, why shouldn’t I?

Idag ska jag jobba igen och jag har verkligen noll tolerans kvar för kunderna just nu. Under helgen har det varit en kund som ville att jag skulle låta honom förfalska sin dotters signatur för att få hämta ut ett paket, en kund som suckade åt mig för att HON inte hade registrerat in sin hyrfilm ordentligt. En annan kund frågade om jag var blind eftersom kön var så lång, fast jag hade ropat på Camilla flera gånger vilket han borde ha hört eftersom det låter i hela affären. Och jag måste sitta där med ett jävla leende på läpparna och säga; "Hon är på väg", fast jag vill skrika gubbjävel åt honom. Jävla idioter.

Nu har jag pluggat. Nu blir det nog en film och minitomater. Sen ska jag nog jobba. Bajs.
Stockholm imorgon <3

i must be dreaming

Alltså, igen. JAG DÖR. I want him, bad.

http://www.youtube.com/watch?v=K0mReLJNfhU



johnohh-1.jpg john ocallaghan image by BreatheBreanna

du har sårat mig mera än du tycks förstå

Även om du tog tillbaka allt som du har sagt,
även om du grät och sa jag har aldrig känt såhär,
även om du sa förlåt för allt som du har gjort,
så skulle jag aldrig se åt dig igen. Jag svär.

Du får stå kvar, för jag går nu. Ja, jag går nu.
Och jag är starkare än du. Ja, jag är starkare än du.
Det har jag lärt mig nu.


i understand

Jag har ingen studiemotivation. Ica lockar mig nästan mer just nu, är inte det konstigt? Sitter här med en uppsats som ska lämnas in imorgon som jag förmodligen inte kommer bli klar med vilket nästan aldrig har hänt mig förut. Det enda jag ser just nu, är en slapp dag i skolan imorgon, en helg med jobb (pengar, pengar, pengar) och sen ett underbart lov där jag ska ta vara på dagarna. Och plugga.

Jävla plugg. Min klasskompis höll idag ett tal på svenskalektionen om hur vi måste hitta en balans mellan arbete/skola och ett roligt privatliv. Just nu känns det som att skolan är en bakterie som inkräktar på allt. Det finns liksom alltid något att göra som har med skolan att göra. Det finns alltid något som inte är färdigt och som måste bli det. Sinnes.

Tisdag är mitt mål just nu. Ska bara ta mig dit, sen ska jag gå på stan i Stockholm med min syster för att leta studentklänning. Träffar henne allt för sällan nu, dåligt. Sen åker jag vidare till MickePickePäronPung för att moffa i chips, choklad och drinkar och kolla på Braveheart.

Funderar på ett långt bad. Och sen en lång sömn.