your voice is all I hear somehow

Jag var så klok när jag gick i nian:

"Även om man misslyckas, även om allt går fel så har man ändå inte förlorat, för nästa gång vet man att det inte var på det sättet man skulle göra. Erfarenheter. Man skaffar sig erfarenheter genom att misslyckas och genom att göra fel. Därför borde man våga chansa mer, kasta sig ut för stupet och hoppas att man får vingar. När man sen slår i backen, riktigt hårt, kan man konstatera att man inte fick vingar. Det gör säkert ont och man känner sig dum och kanske till och med skäms. Men då vet man det, då kastar man sig inte ut för stupet igen.

Men så gör man inte, för man vågar inte tro att man ska få vingar. Man tänker logiskt och realistiskt och skrattar åt den som tror att den kan flyga. Men det borde vara han som skrattar, han som tror att han kan flyga. Han borde skratta åt de som inte vågar försöka, de som inte vågar tro att det finns annat än logik och verklighet. För att vinna något måste man kanske ge upp något annat för det finns inte plats för allt. Man måste våga lämna tryggheten en stund och lita på att den finns kvar när man kommer tillbaka upp igen. Finns den inte kvar för att läka ens sår och trösta en när man klättrat upp för stupet igen så var det ingen trygghet.

Och ibland skulle det kännas bra om någon såg in i en. Bara rakt in. Om någon bara kunde veta precis hur det var, se precis vad som hänt och veta precis vad man behöver.
"

Och just nu är jag så sjukt jävla bajsglad, och jag längtar till imorgon.


nej, du är redan tagen

Ibland vill man bara fråga människor: "Hur fan tänkte du nu?" Tyvärr upplever jag att man ofta blir väldigt missnöjd med svaret om man överhuvudtaget får något. Fick precis nyss höra från en av mina allra finaste vänner att den enda som kan sätta sig i en sån här sits är jag. Att jag är för nyfiken och för svag för att sätta ner foten i de här läget. Hon har så rätt, och vi skrattade. Varför bor du inte närmare Emmsis?

Har också kommit fram till att det vore otroligt skönt att komma på att man är homosexuell. Då skulle man inte behöva undra vad det är som gör att det aldrig riktigt stämmer. Men när Mangebange frågade mig idag om jag någonsin tänkt i de banorna så mådde jag typ illa. Att vara homosexuell funkar verkligen inte för mig, så det är alltså inte det som är problemet. Fan också.

Säkert ingen som fattar någonting, men jag vill bara skriva BALLE. Och imorgon kommer bli en dag för att reda ut mina tankar litegrann. Tåg, promenad och lite finns i sjön. Och så älskar jag Lasse Lindh också.



Hon sa: 'Du kan aldrig ha varit blyg'.
Jag sa: 'Kan jag inte få ta dig i smyg?'
'Nej, jag är redan tagen'

Hon tog, tog min hand och sa: 'Jag vill'
Jag tog hennes hand ifrån min och sa: 'Nej, du är redan tagen'

Om jag bara visste, om jag bara visste, om jag bara visste hur du kysser mig,
då skulle jag gå, men du är lite för söt och mindre smakar bättre.
Du skulle bara bli kyss 47, och du vill säkert vara mer, för jag vill vara mer.
Så gå tillbaks till ditt så går jag tillbaks till mitt.


och världen förtjänar inte dig


Rabarber, rabarber, rabarber, rabarber...


so give me something pure

Some of the time we are stolen, most of us live our lives as thieves.
So how could you know that I could be trusted?
How could you know that I just know that I won't leave?

Always waiting for someone to be sure.
Always praying that we'll be ready for the bravest wish,
the going under, the greatest risk, the greatest wonder.



Meeen skit det, för fyra toksnygga tjejer är på väg hit!

svensk sommar tinar frusna själar

JAAAAAAAAAAAAA, LASSE LINDH SKA FAN PÅ PEACE AND LOVE I ÅR OCH DET SKA JAG MED.

Har precis köpt biljetten och nu är jag taggad till tuuuuusen! Kan inte ens beskriva hur lycklig jag är över att jag kommer få se honom igen i sommar, och sjunga, dansa och gråta mig igenom alla hans låtar. Förhoppningsvis längst fram tillsammans med Josefin, precis som det varit tidgare. Precis som det ska vara.

Är så jäääävla glad!


Så sjukt jävla jättebäst <3


yes, I'll make him mine

Okej, jag gräver ner stridsyxan. Mitt hat mot Nelly.com har gått över. Råkade klicka mig in på deras sida nu och råkade hitta massor med kläder som jag kommer köpa så fort jag får min lön på torsdag. Blev till och med medlem i deras facebookgrupp för att få 100kr rabatt. Jag är sämst på att vara långsint idag märker jag.

Nåväl. Det blir nog bra det där.

and the prettiest things can come out of the coldest night

Fick en liten pik av min jobbarkompis här på bloggen, om att jag ofta klagar på att jag är trött på jobbet. Och det fick mig att komma på att jag alltid säger att jag är trött, fast jag inte är trött. Det har liksom blivit en vana, att när någon frågar mig hur jag mår, så svarar jag att "jag mår bra - fast jag är lite trött".

Men nu ska jag sluta med det, det är en dålig vana som förmodligen sprider negativ energi. Om någon hade frågat mig nu hur jag mådde, så hade jag svarat att jag mår skitbra. För det gör jag! Och när jag satt på bussen hem lyssnade jag på Lasse Lindh och Håkan Hellström och mina ben dansade omkring hur mycket jag än försökte sitta still. Väl hemma tog jag en promenad för att sparka av mig lite, och när det var halt på backen så snurrade jag fram.

Vet inte varför jag är så glad idag, men det tänker jag inte ta reda på heller. Sjukt onödigt. Ska bara le och ta vara på humöret. Typ, YES!


I miss you, Beautiful

Min glädjespridare Madde är i England och kämpar sig igenom sina sista dagar medan jag går runt och längtar ihjäl mig tills hon kommer hem. Så här kommer ett bildmaraton på oss.

KOM HEM MADDEPADDE!


Vinter 2006


Höst 2007


Februari 2009


Mars 2009


Juni 2009


STUDENTEN 2009 <3


Sommar 2009


Höst 2009
(Jag ser ut som en mupp, men Madde är så vacker på den här bilden)

 


with every step you climb another mountain

Alla som jag umgåtts med på senaste tiden har nog hört mig säga "Fan vad skönt det ska bli att vara ledig nästa helg!". Har verkligen ett fram emot en ledig helg, med tanke på att jag inte haft så många det här året. Men när jag kom till jobbet igår, så såg jag att jag var schemalagd både lördag och söndag nästa helg. Jobbigt.

Men jag antar att det bara är att tacka och ta emot, och fokusera på lönen! Skönt att ha något att göra och att dra in pengar. Egentligen så känns det otroligt bra att få jobba, när jag har fått smälta det lite. Blev bara lite besviken när jag gått och längtat så mycket efter den lediga helgen. Men så kan det vara.

Och ikväll lyckades jag ju få ledigt så att jag kan följa med hem till Emma och fira hennes födelsedag med en mysig tjejmiddag! Har sett fram emot den här kvällen läääänge för jag vet att det kommer bli roligt.


Jag och fina Emma <3


all the crazy shit I did tonight, those will be the best memories

Igår var en så superbra utekväll att jag kommer kunna må bra av den länge. Perfekt mängd alkohol, perfekt mängd människor ute, perfekt musik och perfekt sällskap. Och när jag och Rebecca klev innanför dörren till trapphuset flippade vi ur totalt och jag skrattade åt allt i säkert en timme.



   


is there a ghost in my house?


Jag, Rebecca, Evelina och Sissela
Haha, hoppas vi får lika roligt imorgon tjejer!


you've done messed up again, my friend

Skulle egentligen träna idag, men ju mer jag tänkte på det desto tråkigare kändes det att ställa sig i en sal i en källare och svettas med massa andra människor till musik jag knappt gillar. Så jag tog en promenad istället, en snabb promenad i skogen (Rebecca, hålet från när du fastnade i snön finns kvar. Skitdjupt!) med min egna musik i öronen, vilket var otroligt skönt.

Och när jag kom ut ur skogen så hörde jag introt till Hoffmaestro - Desperado i mina hörlurar och plötsligt existerade inte snön och isen runt omkring mig längre. Det blev 40grader varmt och jag kände solen gassa på kroppen. Jag kände doften av torrt och smutsigt gräs och smaken av knäckebröd med räkost på. Och runt omkring mig kunde jag se halvnakna, bakfulla människor sitta i trasiga brassestolar och fylla på ny alkohol i kroppen med en öl som är på tok för varm men ändå god. Och jag blev lycklig.

Det måste bli festival i sommar, det bara måste det.


<3


we are like birds of a feather

På onsdag ska jag och Rebecca ta tåget upp till Stockholm för att göra av med så lite pengar som möjligt. Alla vet ju hur det brukar gå för mig.. Men, det är inte bara det vi ska göra, utan vi ska även träffa underbara Magaluftjejer! Blir bara Johanna och Sandra den här gången men det räcker gott och väl. Längtar ihjäl mig till på onsdag nu. Kommer bli en toppendag! Hoppas på fint väder också.


Underbara Sandra och Underbara Johanna


thank's for all you've done

Ibland är det svårt att minnas någon som försvunnit. Man glömmer bort hur den ser ut, hur den låter. Och man kan till och med glömma bort att personen inte finns mer.

Men idag minns jag exakt hur du såg ut. Och jag minns exakt hur du lät när du sa mitt namn. Men jag vägrar säga att du inte finns mer, för det vet jag att du gör. På en plats som är långt härifrån men ändå alldeles nära mig.

Grattis på födelsedagen Farfar.
Du är en av de bästa människorna jag någonsin träffat.


wish I was to dead to care

Åååh jag är så jävla förbannad just nu. Beställde kläder från Nelly för två veckor sen, men kläderna kom aldrig så jag gick in på deras sida för att fråga varför i deras kundtjänst. Men då står det där att de haft lite problem med sina egna leveranser, och att det därför tar lite tid att få iväg våra leveranser. Jag ryckte bara på axlarna och fortsatte vänta, så bråttom var det ju inte med mina kläder.

Men sen helt plötsligt har jag fått tillbaka pengarna som jag betalade kläderna med, och idag fick jag ett mail från Nelly där det stod att min beställning annullerats eftersom giltighetstiden på mitt kort gått ut. Det är helt omöjligt med tanke på att jag bara haft kortet i lite mer än ett år.

Gick in på deras kundtjänstsida igen för att fråga dem vad som hänt, och när jag skickat in mitt meddelande så började jag kolla bland deras kläder igen för att göra om min beställning. Lite smått irriterad var jag. Och vet ni vad jag upptäckte? Klänningen jag beställd fanns inte längre i deras sortiment.

Sjukt oprofessionellt av dem att skylla på mitt kort istället för att be om ursäkt för att det jag beställt inte funnits i deras lager överhuvudtaget. Kan ju säga att det lär dröja innan jag beställer därifrån igen. Fan vad arg jag är.


and it feels like he's waiting for you

DET HÄR ÄR TILLÄGNAT MAGNUS PÅ MITT JOBB:
Drömmen vore att kubba till Kuba för att kuba och äta mandelkubbar.



Igår när jag satt på bussen så var det en tjej som satt på andra sidan gången och tittade på mig hela tiden. Jag blev direkt orolig och undrade om jag hade en kråka hängde ur nästan eller en svart fläck i ansiktet. Och det fick mig att tänka på att varje gång man upplever att folk stirrar på en så säger man till sin vän; "Ser jag konstig ut? Folk tittar så mycket på mig.."

Men hallå, om du ser en tjej/kille som du tycker är ovanligt fin i håret, har snygga kläder eller bara är allmänt vacker - tittar inte du lite extra på den då? För att inspireras, avundas eller helt enkelt njuta av utsikten.

Så den där tjejen på bussen kanske tyckte att jag var skitsnygg.
Och så ska jag tänka nästa gång någon tittar på mig.


Vadå, är jag INTE snygg?


I thought I could fly, so why did I drown?

För några månader sen skrev jag ett inlägg om att jag saknade tjejen i mig som längtade bort till nya miljöer och nya städer. Nu är hon fan tillbaka.

Men hon har snarare gjort mig deppig än glad. Hon har fått mig att se (inbilla mig?) att allt runt omkring mig inte är som jag trott att det varit. Det är som att jag har gått och ljugit för mig själv och hon kommer och visar mig sanningen.

Längtar tillbaka till tre bekymmerslösa veckor i Magaluf där man hade människor som tyckte om en vägg i vägg och rakt utanför dörren. Där det fanns saker att sysselsätta sig med och saker att lära sig, och en underbar strand där det alltid låg någon man kände. Där det fanns billig alkohol i mängder.

















I don't see what anyone can see in anyone else but you

Sitter vid min gamla dator eftersom min bärbara inte verkar gå att ladda vilket egentligen inte har något med det här inlägget att göra. För det jag skulle komma till var att jag tittade igenom massa gamla bilder, och hittade en som fick mig att le mer än någon annan. Vissa människor är bara lite bättre än alla andra.


Min Ros


you know that we belong

Har du inte lyssnat på Ben Jelen, så tycker jag att du ska göra det nu.



spending my time watching the days go by

När jag var liten och gick på lekis var jag otroligt kär i en kille som var fem år äldre än jag (finns stor chans att han läser detta, vilket är lite roligt). Han var det bästa jag visste och jag spenderade många timmar med att titta på honom i skolkatalogen.

För några dagar sen fick jag såklart för mig att jag skulle leta upp honom på Facebook. De som känner mig är nog inte förvånade. Jag älskar att gräva i det gamla, underbara, och när det gäller människor som finns långt borta brukar jag oftast inte känna att jag har något att förlora.

Så jag skrev till honom. Och han svarade. Och efter 14 år har jag fått lära känna min första kärlek. Men när han berättade för mig att han varit mobbad under lågstadiet fick jag en klump i magen. För mig är det så ofattbart att den killen som stod överst på alla mina kill-listor i flera år var mobbad. Och ensam?

Men den här killen, som uppenbarligen inte hade det så lätt då, han har det superbra nu. Han förklarade det så fint som att han åkte iväg för att "följa sin vilja", och jag önskar att han kunde ställa sig någonstans och berätta för alla att man kan göra precis vad man vill oavsett vad man varit med om.

Hoppas du läser KL.
För övrigt så är du sjukt duktig på att ta bilder!