Tack så mycket

När vi startade våra projektarbeten för två veckor sedan fick vi en present av min favoritlärare Samuel. Från något som heter "PED-skolan" hade en Johnny Svennesson skrivit en handbok i A4-format med ljusgult, äckligt omslag i vanligt papper, dock lite hårdare variant. På den stod det;

PROJEKTARBETE
I
GYMNASIESKOLAN

Planering, genomförande och rapport

Boken innehåller en helt fullständig instruktion om hur projektarbetet ska utföras. Det står precis hur vi ska utforma får projektplanering (vilken ska lämnas in imorgon), hur vi ska föra loggbok och hur själva arbetet ska genomföras beroende på vad vi väljer för område. Det finns också tydliga instruktioner om hur en rapport ska läggas upp, i vilken ordning de olika rubrikerna ska komma och vad det ska stå i dem, och det finns också en mall över just detta. I slutet av häftet finns exempel på referenser i text och referenslista vilket är extremt nödvändigt då vi fått otroligt lite information om detta tidigare! Sista sidan består av betygskriterier och projektarbetets mål.

Jag känner på mig att jag kommer älska den här ljusgula, äckliga handboken (häftet?) ännu mer under årets gång än vad jag gör redan nu. Den kommer vara min handbok genom allt mitt pluggande. Tack Samuel och tack Johnny Svennesson!

Handen upp

Casanova säger: "Kärlek är när det alltid är vackert väder. Blåst och regn är bara en annan typ av vackert väder."

Måns säger: "Vänskap är när det alltid är vackert väder. Plugg och datorer är bara en annan typ av vackert väder."


Snygga och misslyckade? Men vänner.

Still breathing

När jag satt på bussen hem från stan lyssnade jag på Bullet for my valentine - Tears don't fall. Jag har lyssnat på den sen nian och jag tror aldrig att jag kommer tröttna på den! I vilket fall som helst, så upptäckte jag att det kändes konstigt och nästan obehagligt efter en stund. Då upptäckte jag att jag inte hade andats på över 30 sek. Sånt händer mig ofta. Vad beror det på? Tycker jag så mycket om viss musik att jag faktiskt håller andan när jag hör den? Skumt.

Nu måste jag få i mig lite lunch, men först ska Alejandro Fuentes få tala lite åt mig.

My coffee is cold, cause I've waited so long
the thoughts of your smile always makes me feel strong
I'm drawing a picture of you in my mind
and the thought of your smile is always making me miss you so much

When the stars shine upon me, and the night feels so lonely
Then I only picture your face, and remember the days, nights and how I spent them with you


Plingstället

Jag har en ritual varje gång jag åker buss hem till min mamma i Glömsta. Jag kanske till och med kan kalla det för tvångstanke. När jag åkt förbi busshållsplatsen innan min, och åker ut ur Slagsta och Ärna, så har jag mitt speciellt plingställe. Det är precis när man kommer ut mellan åkrarna, och bussen gungar till lite för att det är en nerförsbacke och sedan upp igen. När platsen jag sitter på precis har åkt förbi Eckersta-skylten, då ska jag plinga.

Idag satt jag som vanligt och stirrade på "stopskylten" på bussen och hoppades djupt och innerligt att ingen skulle ha hunnit plinga innan min plingställe, och tänkte att  fan den som gjorde det!

Någon plingade, typ fem meter före mitt plingställe. IDIOT, du har förstört min dag.

Dutt-alex/axel?

Fan vad skönt att jag sökte på love på google, och den här bilden från Peace&Love kom upp. Det "sköna" är att killen till vänster drog igång ett dutt-tåg första dagen som jag och Josefin gick först i, och sedan träffade vi honom en massa resten av veckan också. Var tog du vägen sen?

Det känns som att den veckan jag var där hade jag ett helt annat liv, med massor av bästa vänner som jag i princip aldrig mer kommer träffa. Samtidigt som det känns jättetrist så är det också en härlig känsla. Men det är också väldigt dåligt, jag menar, killen här nedanför till exempel, han bor i strängnäs. Det vore inte omöjligt att hålla kontakten liksom?


Orsaker att älska dig

  • att du ringer eller skickar ett sms minst en gång om dagen
  • hur jag vet att vi alltid har roligt, bara vi är tillsammans, oavsett vad vi gör
  • att vi kan dissa varandra för killar utan att vi blir tjuriga på varandra
  • när vi träffas sent på nätterna och lagar mat ihop, och äter massor
  • att du pushar mig till långa promenader eller springturer
  • att du alltid förstår allt jag säger, och hur jag tänker. Jag kan alltid vara ärlig och behöver aldrig försvara mig
  • när du berättar saker om dig själv som jag inte hade en aning om. Det känns som dina hemligheter och erfarenheter aldrig tar slut!
  • hur du alltid muntrar upp mig när jag är ledsen, och ger mig kraft att klara av jobbiga saker
  • de få gånger vi bestämt oss för att plugga tillsammans och det går åt helvette. Vi får ingenting gjort
  • våra glasskvällar då vi repeterar alla svordomar vi kan och skrattar åt en klyschig film och läser cosmopolitan
  • när vi går på fest och blir fulla först när vi går in på toaletten för första gången - tillsammans
  • att vi alltid delar på allting, och därmed nästan aldrig är skyldiga varandra pengar (det jämnar ut sig)
  • att vi aldrig stänger dörren när vi går på toa, även fast den andra står precis utanför
  • att du vet så mycket om saker jag inte har en aning om
  • att jag kan dra undan dig på fester för att det hänt något jobbigt, och sedan må bra igen
  • att du alltid reagerar när jag kallar dig för "Island"
  • att vi båda märker av när vi blir irriterade på varandra och låter varandra vara, därför blir vi aldrig osams
  • att du aldrig har sagt "vad var det jag sa", utan bara kramar när jag gjort bort mig
  • att du vet allt om mig

KOM HEM JOSEFIN!


Ord

If you're not the one then why did my soul feel glad that day?
If you're not the one then why did my hand fit yours that way?
If you are not mine then why did your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of me as your wife?

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
Cause I'm in love with you, whether it's wrong or right


?

Jag vet att citatet är långt, men om du har tid och ork att läsa, svara mig då;
Är det här kärlek?

"Jag ska inte säga att Magnus inget vet om kvinnor, för det gör han. Jag har träffat få andra män som har en sådan instinktiv känsla för hur man gör en kvinna lycklig, hur man får en annan människa att växa. Magnus har alltid lyssnat till mina ändlösa, ofta meningslösa, klagomål, och sedan lett mot mig, vilket har smittat så att även jag är tvungen att medge:
- Det är vansinnigt, är det inte?
- En smula.
- Vansinnigt.
- Jo.
Han förnekar mig inte, det finns inget nedlåtande i hans sätt. Det är inte så att han skrattar åt mig. Det är bara det att han får mig att skratta åt mig själv. Han säger att det var vad han lärde sig i Zambia en gång. Han har fått mig att se mig själv utifrån, fått mig att hejda mig själv innan det är för sent och i stället för att känna mig hotad har jag känt mig befriad. Vi har skrattat fasan ur våra liv. Det är vad vi gjorde i så många år. Vi har gjort varandra till bättre människor - det är även jag, jag är en lika stor del av detta -, det må låta banalt. Med honom är jag, har jag varit, det bästa jag rimligen kan vara. Under tio års tid har jag varit lycklig och jag har lämnat vårt hem i Amsterdam var morgon, jag har gått till universitetet och läst, eller haft föreläsningar i Groningen, och slutligen, efter många års arbete, har jag doktorerat. Med Magnus har jag haft en riktning, ett mål. Mitt privata liv har erbjudit mig ett sådant lugn att jag mer eller mindre aldrig har behövt ägna min lediga tid åt att spekulera om han ska lämna mig, om vi älskar varandra nog. Jag har vetat, han har vetat. Det har varit det finaste jag ägt, min största stolthet. Vi har levat i något så storartat som förvissning: Vi föråder inte varandra."

/Barbara Voors, ur "Syster min"


Nostalgi

Malin; "Är du kär i Hannes då?"
Amanda 3 år; "Ja, jag tror faktiskt det!"

När jag och min syster stod med vår 3-åriga kusin och gömde oss för min mamma och min låtsaspappa, som "absolut inte" visste var vi var någonstans, kände jag mig lika gammal som henne. Det var en härlig känsla. Och hon är sötast.

Kom hem!

Stod just och tittade på mitt hår i spegeln och funderade på om jag skulle ha det uppsatt eller inte idag. Tänkte samtidigt att jag skulle ringa Josefin och fråga om vi inte kunde ta en myskväll med glass, banan, maränger och chokladsås och titta på filmen Heartbreakers. Jag blev så enormt sugen på det att jag var påväg att ta mobilen direkt och ringa henne.

Sen slog det mig att hon inte skulle svara om jag ringde, för hon sitter på planet till New York. Hur fan ska jag klara mig utan dig i två veckor om jag knappt klarar av några timmar?


Skrik på mig

Nu börjas det igen. Har precis skrivit ner massor om aboriginernas religion, och imorgon ska jag träffa Hanna och läsa igenom en artikel på engelska som vi kommer gå igenom på Internationella Relationer med Samuel. Sen upptäckte jag idag att det inte är så långt kvar till 25 september (nästa fredag) då jag ska ha läst ut Barbara Voors bok, Syster min, och skrivit om henne och boken och tio stycken läsloggar. Med andra ord; nu är plugget på gång igen.

Jag hoppas på många härliga avbrott med fester och liknande i höst, så jag orkar ta mig igenom skolan lika bra, om inte bättre, än förra året. Hoppas också att utlandsresan blir av i vinter och att jobbet inte kommer ta över all min fritid.

Scream at me, make it the best I've ever heard

Come on

without you, I'll never feel the love inside of me


Livet

Det är något jag redan vet, men som jag fått känna ännu mer under den här helgen. Josefin, du är verkligen min bästa vän och det har du visat mig.

None


Idoltönt

Idag börjar Idol 2008, och jag tänker kolla på det. Faktum är att jag har planerat det ända sen jag såg reklamen förra veckan och längtat till det hela dagen. Har suttit som en liten ponytail-flicka och sprattlat med benen och påmint min lillasyster säkert tjugo gånger att vi ska kolla på Idol tillsammans klockan åtta.

Egentligen så hatar jag hela Idol-konceptet och tycker att de flesta som "går vidare" är värdelösa sångare. Dessutom har jag många gånger undrat hur pass musikaliska juryn egentligen är. Men varför ska jag då kolla på det? Därför att jag älskar det, men jag har ingen aning om varför. Kanske är det helt enkelt kul att se när andra misslyckas för att man kan känna att man är bättre än dem? Eller så är det skönt att se de som faktiskt kan sjunga, och ha någon/några/något att se upp till? Eller så är det helt enkelt bara så att jag är en musiknörd rakt igenom som tar alla chanser till musikaliska upplevelser jag kan.

Så därför tänker jag svara på frågan jag själv ställde till Hanna i skolan idag;
- Hanna, jag längtar till Idol ikväll. Är jag en tönt?
Ja, jag är en tönt, eller så är jag inte det. Men jag ska kolla på Idol, och det gör nog många fler!


Förresten,
är en hjälte någon som tar andras liv och offrar sitt eget för att skydda sitt land,
eller är en hjälte någon som vågar säga att krig är fel, och stå fast vid det i alla lägen?


Irland

Under helgen när jag varit sjuk så har jag sett filmen P.S I love you två gånger. Och den har fått mig att vilja åka till Irland då jag upptäckt att de har fin natur, bra musik och skitsnygga killar.


Gerard Butler


Och för övrigt behöver jag inte uppfostras, jag är snart 18 år !!!!!!!!!!!!!!!

Don't wanna be a fake

Musik är bra. Man kan hitta styrka i att lyssna på låtar som påminner om hur ens liv är för tillfället eller som pushar en till att göra sitt liv bättre, att ta steget. Jag känner ofta igen mig i låtar jag lyssnar på, men många av de gångerna när jag känner mig nere för att låten påminner mig om saker kommer jag på att den inte alls påminner om saker, och jag har inte alls varit med om samma sak eller är lika ledsen som personen som sjunger. Ibland förstår jag inte ens vad de sjunger utan tycker bara att det låter bra för att de använder snygga ord, och tänker inte alls på innebörden. Jag lyssnar inte mellan raderna.

Jag önskar att jag kunde skriva en låt om hur mitt liv är just nu. Men det kan jag inte, jag är värdelös på att skriva låtar, så därför tänker jag fortsätta citera andras texter även om jag inte förstår eller inte upplever samma känsla.


"But hell if I'm gonna cry because you found someone new
I tell you I, I'd feel a whole lot better if you took some time to shed a tear
Maybe you didn't have to look so pleased, so good, so satisfied
"
Alejandro Fuentes


Strumpor av

Jag missar två lektioner idag, bara för att jag skulle vara sjuk idag också. Varför ger det mig ångest?  Att missa en och en halv timmes historia C-lektion kommer ge mig flera timmars "jobba-ifatt" plugg. Men jag har ju iallafall en halv påse mandelbiskvier kvar, och en kärleksfilm att kolla på. Igen.

Here I go again, I promised myself I wouldn't think of you today
It's been seven months and counting
You've moved on - I still feel exactly the same

It's just that everywhere I go, all the buildings know your name
like photographs and memories of love
steel and granite reminders, the city calls your name and I cant move on

Ever since you've been gone, the lights go out the same
the only difference is, you call another name to your love
The lover after me