away from the streets we knew

När jag var liten kommer jag ihåg att jag brukade ligga i sängen och testa med handen hur det skulle vara om man skar bort min rumpa. Det är nog det första minnet jag har från mitt missnöje med min kropp. Min rumpa var stor, större än andras, och jag ville skära bort den. Sen dess har det bara rasat på. Jag är tjock, finnig, blek och har tråkigt hår.


Och varje gång jag har lunch på jobbet och bläddrar i aftonbladet så finns det stora rubriker om viktnedgång och olika bantningsmetoder. Idag stod det något i stil med: "Det här är det bästa som har hänt mig. Gick ner 8kg" på Expressens löpsedel. Det är väl inte konstigt att folk känner sig tvingade att gå ner i vikt om det överallt står att man ska göra det. Det är inte bara bilder av idealet som pushar oss längre, det är även tidningarnas artiklar som berättar om det bästa sättet att tappa kilon på. Det är nya "bästa sätt" varje vecka. Precis som alla andra har jag varit inne i det där och tänkt testa alla de olika sätten, utan framsteg. Jag tappar liksom orken och det känns som att det blir för höga krav.

Men helt plötsligt kom motivationen, det som fick mig att känna att jag orkar träna och äta nyttigare. Jag känner inte längre att jag måste för någon annans skull, utan bara för min egen. Men det var inte en tidningsartikel som väckte mig, utan det var en person. En person som i stort sett bara har sett mig osminkad och i riktigt luffiga kläder, men som ändå talat om för mig hur fin jag är. En person som har fått mig att känna att jag duger med mina finnar och mina tjocka lår. Alla borde ha en sån. En egen L.


this womans work

Idag hände det något som stör mig rejält. Det har hänt flera gånger men jag har aldrig riktigt förstått varför det irriterar mig så mycket, men nu har jag kommit på det.

Förra sommaren, eller kanske hösten, började två tyskar handla av mig inne på Ica. Båda två pratade tyska med mig. Precis som om jag skulle förstå. Jag försökte prata engelska med dem, men eftersom de fortsatte prata tyska med mig och tog för givet att jag fattade vad de sa, så slängde jag på ett leende och började prata på svenska. De fattade ingenting, såklart.

Och nu, ett år senare så kan de fortfarande inte ett ord svenska. De har visserligen slutat prata tyska med mig, men nu säger de ingenting. Står bara och ler som idioter och det går inte att kommunicera med dem. Och de har bott i Sverige i ett år. Sen kommer det in sydostasiater, araber, afrikaner osv. som verkligen försöker. Deras svenska är väldigt knacklig och det är ofta svårt att förstå dem, men de försöker. Och de blir bättre för var dag som går.

Men de där jävla tyskarna, de har inte ens lärt sig att säga tack eller hejdå, och snart kastar jag tomater på dem. De bara bygger på de fördomar som jag redan har mot tyskar, och man får fan i mig ta seden dit man kommer - även om man är tysk.


Men nu varvar jag ner till den
här.


I'm never going back to who I was

Jag kommer ihåg för ett år sedan när 89:orna tog studenten. Jag var orolig att jag skulle förlora alla mina kompisar när jag inte längre skulle möta dem i korridorerna eller matsalen, och när de skulle jobba istället för att gå till skolan. Men jag har hållt kontakten med dem, allihop.  Var och en av er är underbara, men tillsammans är ni som en tavla med en ko på.

Och nu är det jag som sticker, och återigen är jag förvirrad (även om Michaela skrev en sjukt fin kommentar till mitt senaste inlägg om det, tack). Jag känner helt plötsligt att jag lämnar folk. Att jag lämnar det liv i Eskilstuna som just nu är så bra som det kan bli. Jag gör saker hela tiden, umgås med mina vänner mer än någonsin, jag trivs på Ica och jag sitter just nu i en stor tröja som inte är min. Raka motsatsen till den jag var för bara några år sedan.

Michaela har rätt, jag tänker alldeles för mycket. Men problemet är bara att jag ända sedan jag började högstadiet har längtat mig bort från den här staden och människorna här. Jag har verkligen sökt mig bort härifrån hela tiden via mina lunar- och msnragg (alla som känner mig vet..). Så jag klandrar inte er som fortfarande tar för givet att jag är på väg bort härifrån. Men jag har inte den där längtan längre. Jag tycker faktiskt om att vara här, tro det eller ej. När jag funderar på att flytta hemifrån så tänker jag inte längre på en stad tusen mil härifrån. Jag tänker på en lägenhet i stan. Och jag har ingen aning om när den här förändringen skedde.

Så det är inte vinterns planer jag är stressad över, det är mina egna tankar. Helt plötsligt känns det mer som att jag lämnar än att jag "sticker", och när jag kommer på det så tror jag inte att jag gillar mitt nya jag. Jag vill fortfarande vara den där tjejen som ska plugga och bo själv i en cool stad någonstans och komma hem och hälsa på med mina barn när jag är äldre och visa var jag växte upp. Jag vill vara den tjejen som vill lära känna nya gator, fik, människor och miljöer. Jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka.

På intagsprov på musikgymnasiet i Skara i nian

don't be the one with bad eyes

Musiken ger mig så himla mycket. Vet att jag skrivit om det tidigare men jag är verkligen värdelös på att själv skriva låtar, även om jag önskade att jag kunde. Men det gör inte att jag har svårare än någon annan att lyssna på låtar och ta till mig deras texter. Många artister säger att de kan uttrycka sig lättast genom att skriva låtar. Jag skulle vilja säga att jag uttrycker mig bäst genom att sjunga andras låtar. Eller citera dem, som jag gör här i bloggen now and then.


"High hopes through time passing when I see: I want you there.
I can't believe you're the on for me.
If it was this easy to find you, I should be ready for a fall."
/
PJ Olsson - Ready for a fall

when I'm out from under

"And part of me still believes when you say you're gonna stick around.
And part of me still believes we can find a way to work it out.
But I know that we tried everything we could try, so let's just say goodbye forever."

kom, kom atombomb

Jag skulle bara vilja ställa mig på ett berg och skrika. Knyta ihop händerna och ta i med hela kroppen och skrika ut alltihop. Just nu håller jag på att bli helt galen av att allt går så himla bra. Jag är så sjukt glad hela tiden. Jag vet inte om det beror på Dig eller Det, men jag tror att det är en blandning.

Fick i alla fall utlopp för min lycka när jag tränade idag och snart ska jag duscha och göra en grymt god pastasallad till mig själv samtidigt som jag dansar till låtarna från Dawson's Creek, en av tidernas bästa tv-serier (tillsammans med One Tree Hill såklart).

De har gått för att leva sina liv, och Gud vet att jag måste leva mitt.


shake it

Fem dagar. Fem lediga dagar. Jag har fem lediga dagar framför mig. Jag ska träna varje dag. Men så ska jag ta det lugnt också. Sova och äta gott, springa på stan och köpa det sista jag behöver innan Magaluf (för vi åker ju snart, nästa lördag. Right back at ya, Rebecca). Sen hade jag tänkt vara storhuvud en del också...

Jag tror att jag är glad. Det känns nästan så.



snälla, bryt mig inte nu

"Jag har varit så ensam så länge nu att jag
byggt en skyhög mur runt mitt hjärta för
ingen skulle någonsin få komma in.
Men så kom du.
Och jag har försökt kämpa emot,
men jag faller in i dig och ditt stora hjärta."

/Lasse Lindh

and I don't feel the same

Jag och Bernt har delat många fina minnen ihop. I tre år har vi jagat luckor och skickat hur många sms som helst. Vi har pratat med idioter och blivit lurade, pratat med underbara människor och blivit kära. Vi har varit som ler och långhalm, jag och Bernt. Igår hade vi vår treårsdag. Det var romantiskt.


Bernt, älskling

Men idag kände jag att det var dags, tre år är en lång tid och jag och Bernt har glidit ifrån varandra. Det var dags att gå vidare. Min nya heter Jonna och jag hoppas att vi kommer komma lika bra överens som jag och Bernt har gjort. Han kommer alltid finnas i mitt hjärta (läs: låda) och jag kommer plocka fram honom när det behövs (läs: när Jonna är tjurig).



Visst är Jonna fin?

hey, I put some new shoes on

Beslutsångest. Vilka skor är snyggast?

499:- 399:- 449:-
399:- 399:- 399:-

maybe I could live without

Idag slog det mig att jag nästan har vänner bland kunderna på Ica. Då menar jag inte bara Krille och Marcus som kommer in lite då och då, utan även de personer som jag inte ens vet namnen på. Det är så många som jag småpratar med en eller flera gånger om dagen när de handlar av mig att jag nästan kan säga att jag känner dem. När jag möter dem på stan är jag nära att heja varje gång. Undra om de skulle tycka att det var konstigt? Det häftigaste som jag kom på är alla de som hade små bebisar när jag började jobba. De barnen är över två år nu, och jag har sett dem växa upp. Häftigt.

Men jag har inte så pass nära vänskap med mina stamkunder att jag är skyldig att hjälpa dem med saker. Det är oerhört jobbigt att sälja öl till personer som jag klart ser har problem att kontrollera sitt alkoholintag. De ler oskyldigt, betalar och låtsas som att de inte alls köper öl varje gång de är inne och handlar. Men de vet att jag vet, och skammen är ofta väldigt nära. Ibland önskar jag att jag bara kunde låta bli att ta betalt och tvinga dem att köpa vatten istället, jag vill ju hjälpa dem. Men det är inte min uppgift att lägga mig i och det påminner mig om vilken konstig värld vi lever i.

Pickis och jag

no one else will have me

Något annat som jag vet om mig själv är att jag är väldigt bra på att röra till det. Jag får ofta höra att jag tänker för mycket, och jag vet själv att jag ofta hamnar i komplicerade situationer just för att jag själv skapar dem. Det är som att jag ser problemen innan de redan finns och gräver fram dem. Så onödigt. Sjukt onödigt.

Det borde inte finnas ett ord som heter förvirrad. Man borde veta vad man vill och då även veta att det känns rätt. Ellerhur? Men varför är det aldrig så? Ska jag verkligen bort i vinter, och i så fall vart?

to make a mountain of your life


Labbefanten

Labbefanten, han är en skön kille, rolig sådära. Till synes en rätt så självsäker kille; klär sig bra, snabeln är alltid pimpad, alltid snyggast bland de andra fanterna. Eller inte snyggast, men han smälter in i alla fall. Men Labbefanten är ensam. Ingen damfant som han kan mysa med. Hålla hennes snabel i solnedgången medan de sprutar vatten på varandra och rullar i leran.

Haha, tack =)


I love you more than I should

Jag vet att min blogg har handlat väldigt mycket om mig själv, eller rättare sagt saker som jag kommit underfund med om mig själv. Men saken är den att jag lär känna mig själv mer och mer för varje dag som går och genom att skriva ner det här, där folk kan läsa det, så känns det lättare att hantera mina dåliga egenskaper samtidigt som jag kan vara stolt över mina bra.

Till exempel älskar jag att berätta för folk att jag aldrig har rökt en cigarett i hela mitt liv, dock har jag nog aldrig skrivit om det i bloggen. Just den grejen är något som jag är enormt stolt över och jag vill helt enkelt skryta om det. Samtidigt så skäms jag över att jag är svag, aldrig nöjd och lat. Vilket jag skrivit om här tror jag.

Idag är jag irriterad på mig för att jag är så feg och aldrig vågar ta ett kliv fram till någon. När jag var liten frågade jag aldrig chans på någon. Eller jo, jag minns att det fanns en kille som jag frågade chans på några gånger, men då visste jag alltid att han skulle säga nej så då var det inte lika nervöst. När jag blev lite äldre så satt jag alltid och bet på naglarna innan jag vågade skriva till han eller hon på lunarstorm och fråga om msn.

Och nu sitter jag här och skriver ett meddelande på facebook som jag raderar innan jag skickar det. Jag är en jävla mespropp, och jag borde verkligen inte bry mig med tanke på att jag åker bort på obestämd tid om tre veckor. Skärpning mig själv, jag måste ta mod till mig och våga tro på att människor inte alltid säger nej!

Fast, alla vet ju att jag inte kommer skicka det där meddelandet. Suck.

stay away from me

Jag hade en så sjukt galen kväll med tjejerna igår igen. Det är helt otroligt vad vi lyckas, varje gång. Aj som fan, här ska du få!

Magaluf om 23 dagar..










I thought if only I could try and change

I thought that if I didn't go and play the sadness would get bored and go away.
I thought that if I didn't go astray that all my pain would be in yesterday.

But it's true - I'm still blue. But I finally know what to do: I must quit.
I must quit you.


är vi trygga bakom väggarna här?

Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck - Timglas igen och tänker. Om mindre än två veckor börjar skolan och mina kompisar går och pratar om att sommarlovet snart är slut. Och här går jag och förstår ingenting. Det är som om skolan aldrig har existerat överhuvudtaget. Det är verkligen ett avslutat kapitel och att skolan ska fortsätta för andra hade jag inte ens haft en tanke på. För mig känns det som att alla skolor har brunnit ner.

I Augusti 1996 lämnade mamma mig på lekis första gången. Jag grät och skrek efter henne, ville inte bli lämnad kvar där. Förändringar har alltid varit något som tagit mig emot, i alla fall om jag inte fått välja dem själv. Och nu står jag här, snart 19 år och framför mig ser jag ingenting. Det känns som att jag gått i en smal stig i en skog hela mitt liv och nu har jag kommit fram till ängen. Det är bara fullt av gräs och jag kan gå vart jag vill, och välja precis vilken blomma jag vill. Jag har så sjukt många idéer och så mycket jag skulle vilja göra. Men allt innebär att lämna den där tryggheten och jag har aldrig sett mig som en person som bryter sig iväg från vardagen, aldrig trott på mig själv tillräckligt mycket för det.

När min mamma började prata om nästa års sommarplaner kunde jag inte svara på om jag ville följa med, och när min kompis började prata om en resa till New York satt jag också som ett frågetecken. Vem vet var jag jobbar om tre månader, ett halvår, ett år, tio år? Det enda jag vet just nu, är att jag har några timmar på ICA och att jag ska åka till Magaluf i tre veckor i september. Längre än så kan jag inte planera.

Jag är för liten för att vara stor.


det måste komma nåt bra ur allt

Jag lyssnar inte speciellt mycket  på Lars Winnerbäck men jag måste erkänna att han är riktigt duktig. Jag gillar många av hans låtar, det är bara det att jag inte har tagit mig tid att lyssna på dem ordentligt. Håkan Hellström och Lasse Lindh hann liksom före.. Haha.

Men nu vill jag faktiskt hylla en av Lars Winnerbäcks låtar, Timglas, riktigt ordentligt: det kan vara en av de finaste låtarna jag vet. Och det är inte bara för att min namn är med i texten..


Anna, det är ett timglas som bara rinner - det finns inget att förstå
När himlen är blodröd och brinner är det natten som tränger sig på.
Och jag drömmer så konstigt igen. Anna, håll mig hårt, för jag skakar
av alla denna meningslöshet, jag förstår bara det som är vårt.



take a photograph of me, and watch me as I leave

Var uppe på The Studio i huvudstaden och blev fotograferad, helt gratis, med mina vänner. Det blev en riktigt rolig dag!






Blir så lycklig av den här bilden!

hey girl, where's your drink?

Jag har haft två underbara dygn och jag vet att imorgon kommer bli lika perfekt. Helt underbart. Det har funnits folk i mitt hus ända sedan i tisdags kväll och efter en lång dag i solen igår blev det en otroligt härlig utgång, även om förfesten kanske egentligen var roligare. Herregud vad jag har skrattat. Vakumförpackad mozzarella i morotsformat?

Trots att jag var smått irriterad över att mitt hus var fullt av människor inatt, så var jag glad över det när jag vaknade imorse. Att mina tjejkompisar satt i varsin solstol och skrattade åt roliga händelser från igår är underskattat, det var hur mysigt som helst. Resten av dagen blev underbar och avslutades med några timmar på jobbet. Pengar.

Ja, idag är jag lycklig. Igen. Helt otroligt.


Emma, Josefin och jag


Jag och Mickis


I'm unstoppable

Idag sov jag på tok för länge. Att vakna 14.26 är olagligt (Joel: ...om man inte är kille i puberteten). Så ja, jag var inte på det bästa humöret när jag vaknade kan jag meddela. Men sedan slog det mig att det snart är tio dagar sedan jag beställde mina gladiatorsandaler, så jag klädde på mig och sprang ut till brevlådan. Och där låg den, min avisering från La Redoute.

När jag öppnat kuvertet tittade jag på lappen i flera minuter innan jag fattade att jag skulle få hem mina skor idag. De som varit så efterlängtade. Sen slog det mig att skorna kanske inte skulle sitta så bra (med tanke på mina höga vrister och mina jämnlånga tår som gör mina fötter "fyrkantiga") och vågade därför inte åka och hämta dem.

Jag lyckades hålla mig i kanske en timme innan jag glatt satte mig på cykeln och trampade iväg mot OKQ8 där Oscar fick hjälpa mig att hämta paketet. På väg hem upprepade jag "hoppas de passar" som ett slags mantra, hela vägen. Väl hemma öppnade jag lådan och kände lukten av nya skor och förde in foten mellan de bruna remmarna, likt askungen själv. Och vet ni vad? De sitter perfekt och de är skönare än många andra skor jag testat.

Jag är så lycklig!


we were sitting on top of the world

Fyfan vad jag mår bra idag. Ville bara säga det.

Och det här:
Flipsyde - When it was good 
Kat Deluna - Unstoppable
Paradiso Girls (f. Lil' Jon) - Parton Tequila
Dags igen snart tjejer?

I know you want me, you know I want ya

Igår kväll upptäckte jag hur bra vi tjejer klarar oss utan killar. Vi hade en helt underbar kväll tillsammans hemma hos mig innan vi tog oss in mot Åbryggan för att uppleva ännu en magisk kväll, liknande den som var förra lördagen. På dansgolvet gav vi allt. Vi dansade verkligen oavbrutet i två timmar och vi hade sååå roligt. Otroligt härligt gäng, tack tjejer!


Jag och Rebecca bjöd på mat


"Välkomstdrink" vid poolen - superseriöst, haha!


Sen skulle jag försöka posa lika fint som Emelie, lyckat?


MaddePadde och jag


Ananasburk och majsburk


I know you want me, you know I want ya...

that's all I need to know something ain't right

Jag har alltid haft en familj att luta mig mot. Trots att mina föräldrar inte längre är gifta så har de hållt samt, i alla fall framför ögonen på mig och min syster, och jag har alltid haft en mamma och pappa att luta mig mot. Struntsamma att jag har två hus och svårt att bestämma var jag ska bo och allt det där som jag alltid tjatar om. "Stackars mig som är skillsmässobarn.." Det kanske vore läge att tänka på att jag har två föräldrar. Två föräldrar som kan träffa varandra och komma överens om saker. Och två föräldrar som alltid finns där för mig och stöttar mig. Jag har haft en trygg uppväxt.

Och jag har jättemånga vänner. Jag har alltid haft väldigt nära vänner. Även om jag "bytit ut" min bästa vän genom åren, så har jag alltid haft en. Det har alltid funnits någon som svarat när jag ringt sent in på nätterna och gråtit eller bara velat prata. Jag har alltid haft någon som ringt mig, bara för att dela med sig av något hemligt, något som bara jag får veta. Jag har aldrig varit ensam.

Visst, jag har känt mig utanför, jag har egentligen aldrig känt mig speciellt snygg, jag har varit arg på mina föräldrar och jag har aldrig haft ett seriöst förhållande. Men just nu vill jag bara sparka mig själv i arslet och säga åt mig själv att sluta gnälla. Jag har haft möjlighet att åstadkomma allt positivt i mitt liv, och ibland får jag känslan av att jag gräver fram saker att klaga på bara för att jag inte vill berätta för folk hur bra mitt liv faktiskt har varit, är och förmodligen kommer bli.

Det är sånt här som dyker upp när man blivit lite (ofrivilligt) onykter på en fredagskväll men ändå är hemma tidigt. Det är då man tänker att man kanske inte är så jävla värdelös ändå. Hoppas det håller i sig. Godnatt.


Heja mig!