when I get older, I will be stronger

Nyårsafton. Vad konstigt det känns. Året har gått snabbt, men ändå känns förra nyår så väldigt långt borta. Det var en bra nyårsafton förra året, den avslutades med jordens underbaraste festgäng och jag kommer ihåg att jag var så lycklig och hade så roligt. Bara några dagar efter åkte jag med familjen till Playa del Ingles och hade en otroligt bra vecka där med sol, bad och party.

Våren var tuff, med många stressmoment och jag gick in i väggen flera gånger. Men den var också fylld med roliga händelser som utbytesresa till Italien och studentkryssningen tillsammans med några av mina klasskompisar. Dessutom tog jag studenten den 6 juni och sprang ner för backen med ett stipendium i handen: "Goda studieresultat och god kamratskap". Fan vad stolt jag var över mig själv. Och den dagen kan ha varit den bästa i mitt liv, som  jag skrivit tidigare - den var obeskrivlig.

Sen kom en sommar med festival och gotlandsresa och många, många roliga festkvällar. Tror aldrig att krogen har varit så rolig som den här sommaren och jag tror framförallt att det beror på tjejerna jag umgåtts med. Det har verkligen inte behövts killar, vi har alltid haft våra egna tjejförfester och haft så otroligt roligt.

Hösten började med bartenderutbildningen i Magaluf, och de tre veckorna kommer jag nog aldrig glömma. Har skrivit om den förut, så behöver inte gå in så djupt på det, men även om jag inte riktigt känt att jag velat jobba som bartender efter kursen så var det helt klart värt tre veckors semester med de bästa människorna.

Efter Spanien blev det en ganska konstig tid med upp- och nedgångar, och så är det även nu. Men jag har börjat trivas på Ica riktigt bra samtidigt som jag har kommit fram till vad jag vill göra i framtiden. Imorgon börjar 2010 och jag tänker inte ha några förväntningar alls på det året. Men förhoppningar är ju en annan sak...

när allt annat här är falskt och fel

Alldeles strax kommer Josefin hit för att kolla på A Cinderella Story med mig,  vilket kommer bli väldigt mysigt. Och vi ska, trots att vi inte umgåtts så mycket den här hösten, fortsätta med vår nyårstradition som tyvärr är för hemlig för att skriva om här. Men vi ska kort och gott dricka te och förnya våra nyårslöften.

Imorgon blir det en tjejmiddag hos Josefin som jag har stora förhoppningar på. Känner verkligen att nyårsafton har bra chanser för att bli otroligt bra i år. Ser fram emot det!


cause I'm out of my mind

Madde sa en till mig här om dagen att hon tyckte så synd om mig för att jag aldrig fått vara lyckligt kär. Hon sa att jag skulle vara den perfekta flickvännen eftersom jag varken är svartsjuk eller krävande. Jag vet inte om jag håller med om att jag har de egenskaper som Madde pratar om. Även om jag tror det, så kan det ju bara handla om att jag så väldigt gärna vill ha det och därför tror det. Det är ju lätt att höja sig själv till skyarna.

Men när Madde sa det här till mig så skämtade vi om att jag skulle bli svartsjuk och jobbig för att det tydligen är det som killar vill ha, och när jag funderade vidare så tänkte jag på alla flickvänner som mina killkompisar har haft och vad jag fått höra om dem. Så drog jag slutsatsen om att killar vill ha tjuriga flickvänner helt enkelt.

Nu sitter jag och skrattar åt min slutsats av olika anledningar:
1. Mina killkompisar har ju inte direkt berättat om hur bra deras flickvänner är, bara för att. Det är ju oftast när det har funnits problem i förhållandet som jag har fått höra något om dem, och därmed blir det också bara om tjejernas dåliga egenskaper.

2. Jag räknar bara med de killarna jag har haft känslor när jag analyserar det här. Jag glömmer bort de killar som faktiskt har tyckt om mig, och velat vara min flickvän just för de fina egenskaper som jag har. Det har helt enkelt bara varit dålig timing, att det inte har varit ömsesidiga känslor. Och hur många killar har jag inte träffat och kallat för "perfekta pojkvänner" utan att bli kär i dem?

3. När jag berättat det här för mina killkompisar så har de bara skrattat åt mig. Det om något är ju ett tecken på att min slutsats är fel.

Så jag tänker fortsätta vara mig själv. Och när det blir rätt, så blir det rätt.


look at your face, scarred in dismay

Magnus fick sig ett gott skratt på jobbet idag, när han fick höra historien bakom såret i min panna och dessutom kollade på händelsen som fanns inspelad på våra övervakningskameror. Måste erkänna att även jag tyckte det såg ganska roligt ut... Hoppas det hinner försvinna lite till innan nyårsafton i alla fall.

Nu tänkte jag slänga mig i soffan och kolla på Legally Blond.

kisses and lies

Idag hände något totalt oväntat på jobbet, och för alla mina jobbarkompisar som läser så vill jag bara meddela att jag har ett plåster i pannan. Jag skulle hjälpa Malin att flytta undan korgarna från kassan, och när jag lyfte upp den mindre högen med korgar upp på den högre så välte den översta korgen ner och studsade på mitt huvud innan den ramlade ner på marken. Det gjorde inte så ont, men jag fick ett litet sår så jag fick ta på mig en keps för att dölja plåstret. Lagom sådär till nyår, snyggt med sår menar jag!

För övrigt läste jag om Jamie Meyer i tidningen på lunchen och påmindes om hur mycket vi älskade honom när vi gick på mellanstadiet. Minns du Carro? Sitter i alla fall och lyssnar på Good Girl och Psycho och fnittrar åt mig själv för att jag lyckades göra illa mig på en kundkorg. Inte illa alls.


I want to phone you but it's far too late

Jag hade en underbar födelsedag och julafton med världens bästa presenter verkligen. Fick i princip allt jag behöver för att flytta hemifrån så nu känns Sundsvall mycket närmre. Hoppas verkligen att jag kommer in på utbildningen så jag kan flytta dit och börja plugga. Har längtat efter det så himla länge, och ingenting ska få stoppa mig.

Sen vill jag bara säga HALLELUJA och klistra in detta;
emma säger:
jag fick deras nya skiva igår, nu har jag alla album, haha!
westlife alltså
haha
Anna Bäckman ' säger:
haha jag med
jag fick den i onsdags
hahaha

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Känner på mig att jag kommer få ett samtal från världens underbaraste Jonas också inatt med tanke på att han förmodligen kommer få i sig en del alkohol, så kan ju vara bra att hinna sova lite innan han ringer! Och imorgon tänkte jag ge mig in i mellandagsrean innan jobbet.


here come the sleepless nights

Mamma köpte Westlifes nya skiva till mig, som alltid annars när de släppt sina skivor. Jag liksom alltid vetat att de ska ligga på frukostbrickan eller under julgranen så jag har aldrig behövt önska mig dem.

Fan vad jag älskar Westlife.


Watching the clock on the wall, been a while since you called.
I can't help but wait, it's late and I can't get no sleep.
Something’s different this time, it just doesn't feel right.
Have we broken in two? Am I really gonna lose you tonight?

I wish I could stop you, but you've made up your mind. I beg you - don't go.
With your bags at the door, I wanna pull you in close
and hold you once more even though I know you're leaving.

Here come the sleepless nights.
Here come the tears I’m gonna cry.
Here comes the last goodbye leaving us behind.


my tears run down like razorblades

Om fyra minuter fyller jag år och jag vill egentligen bara lägga mig och gråta.

Känns som att jag bara surar hela tiden just nu, och är förvånad över att jag faktiskt har mått så bra på jobbet som jag har gjort idag. Jag känner mig så dum för att jag förmodligen är otrevlig mot så många människor som jag tycker om. Förlåt mig.

Hoppas verkligen att det går över snart.


And there's no sense in playing games,
when you've done all you can do.

det här är platsen där allt tar slut

Tror att jag äntligen lyckats ställa tillbaka dygnsrytmen till något mer acceptabel än tidigare. Somnar faktiskt ganska skapligt och är inte alls trött när jag går upp 8.30. Väldigt skönt, och Michaela kommer bli glad om det håller i sig. Då kan hon och jag vara vakna tillsammans i fortsättningen. Haha. Tror att chansen är ganska liten för att jag ska lyckas gå upp om jag inte har något att göra så tidigt på morgonen, men det återstår att se.

Jobb snart i alla fall. Hela dagen. Jag hör hur pengarna rasslar ner i min plånbok. Väl behövda måste jag säga, har stora förväntningar på våren och sommaren och sedan hoppas jag ju på en flytt till hösten. Det är dags för mig att lära mig spara ordentligt nu!


Jag la min lycka i dina händer, det var ingenting du bett mig om.
Det här är platsen där allt tar slut, så säg vad du ska säga.
Och gör det nu.

now I know what a fool I've been

Idag har det kommit in många snygga killar på Ica. Bland annat den blonda killen som är en utav de vackraste människorna jag sett tror jag. Men varje gång jag sett en snygg, eller vacker, kille idag så har jag nästan börjat gråta för att jag upptäckt att jag inte bryr mig om dem.

Jag hatar att vara kär. Jag verkligen hatar det.
För jag har aldrig varit kär i någon som varit kär tillbaka.

Snart kommer jag sluta tro att sånt existerar.
Ömsesidig kärlek alltså.

Om jag inte redan gjort det.

för de som gick in i natten

Att umgås med Emmapemma har verkligen varit terapi för hjärtat. Och träning för magen! Jag överdriver inte när jag säger att jag har ont i magen efter hur mycket jag har skrattat sen i torsdags. 5 år gjorde inte ett piss, vi är lika bra vänner ändå, och det är jag glad över.

A: Det luktar lussebullar!
E: Tycker du? Jag tycker det luktar..
A: Aa, bensin. Jag vet.

Det är vi som:
- har namn man inte kan hitta på smeknamn till.
- har massor med bra killkompisar men aldrig lyckas skaffa pojkvän.
- har skilda föräldrar men klarar oss ändå.
- kan titta på en flygande konfetti och börja skratta samtidigt.
- börjar sjunga på "Viskar en bön" samtidigt från ingenstans.




   

   

   

Haha, jag skrattar fan när jag lägger upp bilderna!
Men här kommer den bästa!
(Emma fixade till den lite så jag skulle se snyggare ut på den, haha)




och plötsligt kom tårarna

Jag trodde det värsta var över, att plågorna fått den tid de behövde.
Det var ändå bara du, det kommer andra nu i storstadskvällen.

Allting var bra, allt var glömt. Trodde jag.
Tills jag tittade uppåt och snön föll.


jul, jul, strålande jul

Lussebullsbaket med mamma var.. spännande. Ska inte nämna mer tror jag.

Nu har jag storstädat den nedre delen av min garderob och mina lådor i badrummet. Förvånas alltid över hur mycket skit jag sparat på när jag rensar ur mitt rum. Idag fick jag till exempel ihop tre påsar fulla med just plastpåsar. Varför har jag så många plastpåsar? Jo, för att jag varje gång jag handlat något tänker att jag kommer behöva påsar till saker i framtiden, så jag sparar dem. Men jag menar, 50 vita H&M-påsar i samma storlek är kanske lite overkill? Dessutom har jag inte använt plastpåsar som väskor sen jag slutade högstadiet. Så nu åkte dem ut. Fast inte alla...

Efter att ha gett min garderob en skönhetsbehandling ska jag ge mig själv en också. Dusch och skrubbning blir det. Och eftersom min hudkräm är slut (och jag är för fattig för att köpa ny) så måste jag smörja in mig med min sunlotion, vilket innebär att jag förhoppningsvis kommer vara brun och snygg imorgon. Hoppas det håller i sig till på fredag också, måste ju vara snygg inför Peter. Fast han är bög.

Sen ska jag fortsätta se avsnitten av "Jag vet vad du gjorde förra lördagen", för det kan vara något av det roligaste jag sett. Haha. Och tummen upp för webb-tv.

Godnatt!

do you like to see me broken?

Inatt drömde jag att jag var kvar på Magaluf tillsammans med alla i grupp 8, och vi satt allihopa på Beach Cluben som precis hade stängt igen och vi fick dricka upp all sprit som var kvar. Jag drack något jätteäckligt som smakade precis som blåbärssoppa. När jag kom på, i drömmen alltså, att jag skulle åka hem snart började jag gråta och blev jätteledsen för att jag skulle skiljas från alla. Shit, vad jag saknar er!

Nu har jag precis varit och solat, och jag älskar fortfarande snön. Helt underbart är det. Ska nog ta och städa av i mitt rum lite, antingen nu eller ikväll, för imorgon kväll kommer EmmaPemma hit och då vill jag ha det så fint som möjligt. Ska bli så härligt att träffa dig stumpan! Och vi kommer ha en tokbra helg, det vet jag!

Lussebullsbak med mamma ikväll, och här kommer lite bilder på hur det såg ut när jag väntade på bussen. Behöver jag säga att jag är lycklig?






nu när jag känt kärlek, vill jag bara ha mer

Tänkte börja med att säga att jag älskar snön och att pulsa omkring i den. Mina skor är för övrigt de bästa eftersom jag gått genom säkert 20cm snö utan att bli varken blöt eller kall om fötterna.

Sen vill jag säga HEJ EVELINA eftersom hon tydligen läser min blogg lite då och då, haha. Sen vill jag passa på att tacka mina övriga jobbarkompisar för en fnittrig säkerhetsutbildning idag på eftermiddagen.

Och så ska jag tillslut avsluta med att citera älskade och bästa Lasse Lindh.


Du kan inte först ge så mycket och sen plötsligt sluta.
Du har ingen aning om hur hårt din kärlek tog.

Du sa: "Jag vill drunkna i dina lockar för alltid",
och dina ord de föll som glitter över min gråa vardag.

Så jag sänkte min gard, som man gör när man känner sig älskad.
Men du ljuger om du säger att du tvekade innan du slog.


jag viskar en bön

emma säger:
nämen lilla vän! det är ingen fara!!!! vi tar hand om varandra och vi ska ha en helt KILLFRIIIII (förutom peter) helg!

Anna Bäckman ' säger:
hahaha ellerhur! en heterokillfri helg!


love hurts

Jag har nog haft en av de sämsta veckorna i mitt liv hittills.

Lurad känner jag mig, något enormt. Fattar verkligen inte vad som hänt, men inser nu att jag kommit till den stunden där det bara är dags att börja acceptera och gå vidare. Men det är svårt.

Dessutom har jag och mina jobbarkompisar fått gå igenom något extremt jobbigt sen i onsdags kväll vilket också tär på psyket just nu. Det ligger en tung filt över hela Ica just nu, vilket gör att det är tungt att vara där. Ilska och osäkerhet.

Att Erik vann idol igår var dock väldigt bra. Men det lyfter inte upp mitt humör. Ikväll är det 30års-fest med rocktema, men inte ens det känns speciellt lockande längre. Vet inte ens vad jag ska ha på mig, vilket jag planerat i flera veckor, men helt glömt bort den här veckan. Har levt i en bubbla helt enkelt.

Some fools think of happiness,
blissfulness, togetherness.
Some fools fool themselves I guess.
They're not fooling me, I know it isn't true.
Love is just a lie, made to make you blue.
- Love hurts.

when will I know that I have reached the point?

Blev en tråkig dag hemma eftersom jag är sjuk. Känner mig riktigt dålig. Inifrån och ut.

Men imorgon tänker jag vara frisk, för då blir det hårfärgning och ansiktsmasker med Rebecca och Michaela. Riktig mysfaktor måste jag säga. Ser fram emot det!

Mer än så blir det inte idag. Känner mig för grå.
Slänger in en bild på MEJB bara.


so kiss me, and smile for me

"Kärleken kommer, kärleken går.
Men vänner, de består."

Om det nu är så, så har jag nog inte så väldigt många vänner som jag tror.

Men det finns en person som alltid kommer le när han ser mig. Och som alltid kommer krama om mig med samma värme och fråga hur jag mår. En person som aldrig kommer rynka på näsan och fråga varför jag inte har hört av mig, eller varför han inte fått veta ditt eller datt. Någon som alltid kommer skydda mig, trösta mig och se till att jag mår bra. En människa som jag kan ringa om 80 år och säga "Tack för att du alltid funnits."

Den här personen heter Dennis Järvekvist,
och han är det vitaste fåret i hela världen.


michaela gästbloggar 2

HEJ!

En spännande fortsättning på min gästbloggning, sen sist. Förfest igen, bara vi, men fan vad bra det är. Vi pratar om allt, skrattar, sjunger och bara njuter av nuet. Vi är unga och bör ha KUL!

Idag så har jag varit och firat morfar som fyller 70 här i dagarna. Vi åt middag på Ming och drack flera öl. Så himla gott! jätte mysigt att umgås med släkten.'

Morfar droppade mig på vägen hem till dom hos¨Anna. Här fanns det alkohol och väldigt trevligt sällskap. Så det blev lite cider och shotar. Nu laddar vi inför KROGEN. Jag är väldigt taggad! Har inte varit ute på flera veckor.

Här kommer SJUKT snygga bilder från ikväll! ;)








YEAH





Nu ska vi dricka Bacardi Razz, så himla gott.

Puss / Michaela

put your drinks up

Snart kommer Michaela hit och vi ska förfesta ensamma, igen. Sen blir det utgång. Med tanke på hur jävla roligt vi hade sist så har jag höga förväntningar på kvällen.

Shots, shots, shots, shots
. Haha..



ska skrika ut ditt namn så alla vet

Idag har varit en bra shoppingdag.

Först hittade jag behövliga saker på Ikea, och även om jag struntade i att köpa de där jättefina sängkläderna så mår jag faktiskt ganska bra. Trodde jag skulle gå och tänka på dem hela dagen, men det har jag inte gjort.

Sen när jag hamnade framför min dator på kvällen och rent spontant klickade mig in på Nelly.com, upptäckte jag att de hade en helt sjuk rea. Hur mycket snygga skor som helst för bara 100kr! Kunde verkligen inte låta bli, fast jag är stolt över att jag tillslut kunde vara duktig att dfå ner antalet skor till tre, och förnuftig nog att inte köpa skor som liknar de jag redan har (okej, två stycken av dem var lite lika ett par jag redan har.. men vad fan - 100kr).

Och ja, jag går runt och fnittrar hela tiden.
Men jag kan inte hjälpa det.
Så mycket kan det ju inte störa?

bortsprungna katter ropar tillbaks

När jag kom hem från träningen sprang jag direkt upp och frågade mamma om jag fått något brev.
"Ja, du har fått något från laredoute eller något.."

När jag kollade ut i hallen förväntade jag mig en liten avi, eller något liknande, men nej - det låg ett helt paket från CDON på muren och jag sprang fram och pussade det.
"Vet du vad som ligger i det här mamma?"
"Nej, vadå?"
"En DVD. Håkan Hellström, Live på Peace&Love 2009."

Att se konserten igen var som att stå framför den där scenen igen. Fick gåshud i hela kroppen och tårarna var nära. Ibland glömde jag bort att jag satt i soffan hemma och började hoppa med fötterna och sjunga med i låtarna. Håkan Hellström kan verkligen konsten. Han bara kan den.

Imorgon blir det förmodligen en liten tripp till IKEA med Någon. Passar otroligt bra eftersom jag skulle vilja ha lite saker till mitt rum, så jag trivs lite bättre. Godnatt!



"Och hur många gånger jag än har hört att jag inte kan sjunga, så har jag fortsatt.
Och nu står jag här fortfarande. Och ni står ju här. Så, så jävla fel kan det ju inte vara."


you're an idler's dream

Oasis - Idler's dream 
(Tryck för att lyssna på världens vackraste låt)

My heart it skips a beat when i behold
the light that's shining through your eyes of gold.
From heavenly blood you seem to spring.
From heavenly waters you can drink.
 
I'll meet you on a day that never ends,
I'll greet you in a way that heaven meant.
You lay me down gently on the leaves.
You cover me over in my sleep.

I never did say that i wish i could,
I never could pray cause it's just no good.
Ihope you don't break my heart of stone,
I don't wanna scream out loud and wake up on my own.

And as i close my eyes, and the sky turns red,
I realise just what you are; You're an idlers dream,
and you're singing shangri la.