I'm ready when you're ready for me

Skillet - Yours to hold åker in på listan om de finaste låtarna jag någonsin hört. Bara så ni vet. Och ikväll är det dags för den omtalade kvällen Valborgsmässoafton, en festnatt som alltid är upplagd för att misslyckas då man alltid har så höga förväntningar på den. Men nej, jag har lagt ner det där lite grann. Jag är för gammal för att supa mig full vid en brasa, men jag vill ändå inte sitta helt ensam. Så det blir en tjejmiddag ikväll, efter att jag jobba hela dagen. Superduperdag!

Sen vill jag bara peppa mig själv lite:
26-30maj - Paris med mamma
1-21juni - Hongkong&Malaysia med Becca, Thanh och Wing
28juni-4juli - Peace&Love med Stina m.fl.
17juli-24juli - Danmark med pappa, syster+pojkvän


if you like the way I'm thinkin', baby, wink at it

De senaste veckorna har jag mått så himla bra men inte riktigt förstått varför. Även om det egentligen inte spelar någon roll, så har jag undrat vad det är som gjort att känt mig så lycklig. Det har ju liksom inte hänt något speciellt? Och nyss när jag pratade med min vän BuppJonte så kom jag på vad det är som all min glädje grundar sig i.

Under flera år har jag, precis som många andra, haft en otrolig viktångest och känt mig tjockast och fulast i hela världen. Jag har tvingat mig ut på snabba promenader, springturer och trista pass på Friskis&Svettis och inbillat mig att jag tycker det är roligt fast jag egentligen bara haft i huvudet att jag ska bli smal och snygg till den festen, eller den resan.

Men nu har det hänt något inom mig. Jag vet inte vad det är som gör det, men det skiter jag fullständigt i. För jag har kommit på att man kan vara fin även fast man är lite fläskig och har lite celluliter på låren. Jag är inte smal och jag har inte den snyggaste kroppen. Ja, det dallrar lite om jag går i bikini på stranden och låren skaver mot varandra så det går hål i jeansen. Men vad tusan spelar det för jävla roll?

Jag har så mycker underbara människor som umgås med mig för att jag tycker att jag är en bra människa, och de bryr sig inte ett smack om volangerna på min mage (läste att en tjej i en tidning kallat valkarna för det, var så himla fint). Så om någon väljer att inte umgås med mig på grund av min kroppsform, eller om en kille inte vill vara med mig för att jag är lite mullig så är det deras förlust. Och om någon pekar på mig på stranden och säger "kolla vilken ful kropp hon har" så är det dem som ska gå hem och gråta - inte jag. För det är de som är skämmiga.

Så nu tänker jag gå promenader för att det är skönt, och springturer för att det är roligt.
That's it. Och nu ska ni få se hur sjukt snygg jag är i bikini!


I don't care what you might think about me,
you'll get by without me if you want.


how can I stand here with you, and not be moved by you?

Jag har under hela mitt liv haft många nära killkompisar. Men jag vill säga att tre av dem har varit väldigt speciella. Det är egentligen bara de tre av dem som aldrig någonsin gjort något som sårat mig, varken medvetet eller omedvetet. Det är bara de tre som alltid fått mig att må bra, och som alltid kämpat för att jag ska må bra. Det är bara de tre som alltid svarar om jag ringer och aldrig blir sur på mig för att jag gjort något de inte förväntat sig. De är bara de som alltid tyckt om mig, och allt som kommer med mig.

Och trots att jag har de här tre underbara varelserna i mitt liv, och trots att en av dem faktiskt till och med sa rakt ut att han hade känslor för mig, så har jag bara varit intresserad av stora idioter som sårat mig och gjort mig besviken. Jag åkte flera mil istället för att ta det som fanns framför mig - det bästa.

Varför gör vi människor så här? Varför måste vi alltid göra allt som är svårt istället för att bara inse att det egentligen är väldigt enkelt? Så jävla trög man är som inte bara kan vara nöjd med det man har, när man innerst inne vet att man aldrig kommer kunna hitta något som slår det.

när alla lögner klingar falskt

Arg, arg, arg på något som jag verkligen hoppas att jag inte behöver vara arg på efter ett samtal imorgon. Vore pinsamt om det går till såhär i säljarbranchen. Och synd för den som eventuellt misskött sig. Men jag är också glad, glad, glad över många andra saker. Dels för att jag håller på att planera in något väldigt roligt i sommar, och för att min körlektion idag gick jättebra och sist men inte minst för att jag ska träffa Maddepadde ikväll.

Så nu ska jag äta lite lunch, och sen ska jag ta ut några favoritlåtar på min keyboard.

du gav mig en chans att säga allt det jag aldrig sagt

Trodde det skulle bli en kort förmiddag på jobbet, men det blev en hel dag vilket känns bra i kropp och själ (som min mamma säger). Det är lustigt hur roligt jag helt plötsligt tycker det är roligt att gå till jobbet. Även om jag är trött och seg ibland, och önskar att jag var ledig, så känner jag ändå att humöret är på topp innerst inne. Lunchrasten på kajen idag var rent ut sagt underbar. Och dessutom är det väldigt mycket skönare att vara ledig när man jobbar mer.

Men nu är jag trött i kroppen, så jag ska ta en dusch innan jag lägger mig på soffan framför "Mannen som talar med hundar". Sen gick det visst någon film. En romantisk komedi - min favoritgenre. Slappkväll med andra ord.



Tycker han är sjukt häftig!


du måste va sjuk, sjuk, sjuk, sjuk

"Lördag den 27:e juni samlades över 30 000 fans framför Utopia, Peace & Loves största scen. De var där för att tillsammans beskåda en av Sveriges mest älskade artister, Håkan Hellström. Det som följde var en två timmar lång färgsprakande föreställning som fick fans och recensenter att skrika ut sin glädje i sommarnatten. Klassiskt."



Jag vet vad jag ska göra när jag kommer hem ikväll. Det blir Håkan Hellström, Live på Peace&Love 2009.


Bästa konsert jag varit på.


either way, I'll break your heart someday

Om en timme och femton minuter är det försent att anmäla sig till högskolan, eller i mitt fall att att ändra min anmälan till högskolan. Känns enormt stort att jag helt plötsligt känner mig helt säker på vad jag vill göra. Att jag med stolthet kan svara att jag har planer för framtiden. Att jag har ett mål, något som jag faktiskt tror att jag kommer att brinna för när jag ger mig in i det.

Jag sitter varje dag och kollar på studentboende och jag föreställer mig hur mitt liv kommer se ut. Jag får nästan lust att skriva en bok om hur jag vill att allt ska vara i höst. Alla människor jag kommer träffa och alla skolarbeten jag kommer göra. Även om jag ska göra väldigt mycket roliga saker under sommaren så vill jag bara spola förbi den och få veta om jag kommit in. Veta om jag får börja redan i höst. Jag vill, jag vill, jag vill.

Kvällspromenader är för övrigt bland det bästa jag vet. Även om det gör lite ont i hälarna.

oh, think twice

Efter att ha tillbringat 48 underbara timmar med min låtsassyster tog jag en soffpotatisdag idag, vilket har varit enormt skönt. Dock ska jag nu tvinga ut mig själv på en promenad för att känna mig lite fräschare. Att jag ska stanna på hemköp och köpa godis behöver vi inte bry oss om.

Mår så jävla bra.

JAG ÄLSKAR DIG, STORASYSTER


det finns sånt som skrämmer mig mer

För några dagar sen fick jag ett hårt slag i ansiktet och en person fick mig att känna mig sämre än jag gjort på länge. Något hos mig som jag aldrig sett som något negativt blev helt plötsligt något som gav mig en otrolig ångest, och som vanligt började jag analysera, tänka tillbaka och diskutera inuti mitt huvud. Men när jag hörde mig själv berätta om mina funderingar så insåg jag hur det egentligen ligger till, vilket fick mig att må bättre. För första gången någonsin ledde mina analyseringar till något bra.

Jag avreagerade mig en stund hos mina underbara vänner, och sen gick det över innan jag hann blinka. De har fått mig att förstå att jag inte är så jävla dålig egentligen och byggt upp mitt självfötroende så det blivit ännu mer stabilt än det var innan jag blev "slagen i ansiktet". Vet inte vad jag skulle göra om jag inte kände så många bra människor som bryr sig om mig. Jag är så otroligt lyckligt lottad, det är verkligen helt sjukt.

Och nu sitter jag och lyssnar på underbara Nordman och ler.


I found a way of getting over this

Jag vet inte om jag vågar säga det till folk, men jag älskar vädret som varit idag. Först tänkte jag ta vara på att det var blå himmel och inviga Slagstaglass för i år, men när solen gick i moln och det blev grått ute tog jag en promenad istället. Och det luktade så gott, och det var så lätt att andas. Helt underbart.

När jag gick i högstadiet gick jag flera promenader i veckan för att rensa tankarna. Det var en väldigt deppig period för mig av olika anledningar och de där promenaderna hjälpte mig. Men jag minns att jag ofta var sur när jag kom hem för att jag aldrig kunde komma ihåg alla bra saker jag kommit fram till under min promenad.

Men idag när jag kom hem och upptäckte att alla tankarna var borta så kändes det bara otroligt skönt. Under hela promenaden gick jag och diskuterade och bollade med mig själv om saker som hänt de senaste dagarna och som påverkat mig på olika sätt, så när jag kom hem var det liksom färdigt. Det jobbiga var ur världen, och jag kunde inte ens minnas hur krångligt det varit eftersom det försvann ur mina tankar när jag promenerade.

Så det är ju hur jävla skönt som helst! Och nu har jag anmält mig till högskolan - hur läskigt är inte det?

shivering, waiting for the storm

1. Pratade med Josefin precis om att vi ska gå på Hoffmaestro&Chraa på fredag. Har fram tills nu inte haft någon att gå med så känt mig lite otaggad, men nu jävlar dunkar jag H&C i mitt rum. Fjärde gången jag försöker gå på deras konsert, och den här gången ska jag fan lyckas!

2. Beställde en tröja från H&M för några veckor sen som visade sig vara tusen gånger bättre än jag trodde. Visste att jag skulle tycka om den, men att jag skulle älska den? Åh, vad den var fin.

3. Träffade Madde på stan idag och vi ska äta på Ming ikväll. Underbart i sig att umgås med Maddepadde, men ännu godare med världens bästa kinamat. Ser fram emot kvällen!

BIG SMILE PÅ DET HÄR.

so fall, go on and fall apart

Jämt när man ringer till vårdcentralen för att man är sjuk eller har ont någonstans så måste man överdriva för att man överhuvudtaget ska få komma in och träffa en läkare eller ta prover. Gränsen brukar gå vid om man har feber eller om man kan gå på foten.

Men på Torshälla vårdcentral är man ta mig fan ALLTID välkommen. Var där första gångerna när jag hade körtelfeber och halsfluss och fick jättebra hjälp. Sen fick jag skumma utslag på hälarna, och direkt när jag ringde så fick jag en tid inbokad och väl på vårdcentralen tog de sig tid att kolla vad det var för fel. Även om det var ett "litet" problem, så var det flera olika läkare som tittade på mina konstiga fötter, och skrev ut salvor åt mig.

När jag ringde och trodde att jag hade öroninflammation hade de fullbokat hela dagen, men jag fick ändå komma dit och så klämde de in mig mellan telefontider hos en sköterska, och efter det fick jag även träffa en läkare för att få recept utskrivet.

Idag ringde jag in och sa att jag förmodligen hade halsfluss, och trots att jag inte hade feber eller jätteont i halsen, utan bara var väldigt svullen, så fick jag ändå komma dit imorgon och kolla det eftersom hon förstod att jag ville kunna vara frisk på lördag då jag ska göra högskoleprovet. Underbar kvinna!

Och när min läkare ringde upp mig för att diskutera svaren på ett EKG-test jag gjort så pratade vi i säkert 20min om vad jag ville göra i framtiden, för det hade han skrivit ner i sina anteckningar. Och sist jag var där diskuterade vi mitt kärleksliv.

Ja, Torshällas vårdcentral är verkligen hur bra som helst!
Och det är min familj också. Pappa, Mamma, låtsaspappa, syster och låtsassystrar.


we can last forever

KOLLA VILKEN APSNYGG GREJ JAG KÖPTE PRECIS <3
Billigt på
nuknuk.


you are the only one who knows exactly what I mean

När jag gick från jobbet idag såg jag att det var någon form av Raggarfest inne i stan, och de verkade ha så kul att jag nästan ville hoppa ner i en bil och hänga med. Men jag hindrade mig själv. Men det fick mig att längta väldigt mycket efter festival. Och om bara några månader så är jag där. YES!

Ska träffa Madde imorgon, som äntligen kommit hem från London. Fick precis ett sms där hon skrev hur kul det skulle bli att ge varandra våra födelsedagspresenter. Så typiskt Madde att tänka på allt, och typiskt mig att glömma allt. Jag har inte köpt något! Men ska absolut göra det på onsdag, när jag är ledig!

Och nu till något helt annat.

And I probably forgot to tell you this, like that time when I forgot to tell you about the scar.
Remember how uncomfortable that made you feel?
See you're not what I expected, but you're the only one who knows how to handle me,
and you're such a great kisser and I know that you agree.

I hope you can forgive me for that time when I put my hand between your legs,
and said it was small, cause it's really not at all.
I guess there's just a part of me that likes to bring you down, just to keep you around,
cause the day that you realize how amazing you are you're gonna leave me.


I should know who I am by now

Har helt glömt bort att det är 1 april idag. Eller, jag vet om det men jag har liksom inte tänkt så mycket på det. Det känns inte så bra att det är 1 april och fortfarande massor med snö ute? Trist som satan. Men ja, om det är någon som verkligen vill lyckas med sitt aprilskämt i år så är nog jag väldigt mottaglig - eftersom jag hela tiden "glömmer" bort det.

And tonight, I'm buying.