I can not walk in these shoes, they hurt my toes

Smuts mot bad, alkohol mot bakfylla, svett mot kyla, tält mot varuhus.
Herregud vad jag älskar festival.

Och Håkans konsert var så mäktig att jag inte ens kan förklara det för någon som inte var där. När han skrek åt publiken att hålla upp händerna för att sedan några sekunder senare skrika "Nu exploderar vi!" kunde jag verkligen känna hur allt exploderade. Glädje, smärta, styrka, lycka, kärlek, hat och ilska. Allt strömmade ut överallt ur kroppen och jag kunde inte annat än rysa och gråta.

När Håkan gick ut från scenen och hans favoritlåt började spelas som vanligt så förstod vi alla att det verkligen var slut på riktigt. Han skulle inte komma tillbaka mer. Ändå stod vi kvar. Publiken stod kvar och jag var nog inte den enda som kunde känna tårar ner för min kind. Håkan Hellström, fyfan vad bra du är.

Nåväl, här kommer lite bilder. Fler finns på facebook för er som vill se.


Första-dagen-mingel på campingen

Festivalmänniskor från småland

Tältgrannar från Hudiksvall

Hoffmaestro & Chraa gav oss en grymt bra konsert ... tror jag?

Maria Mena, du skriver verkligen musik som berör, och du sjöng så jag grät


Lasse Lindh, Kick ass love


Ni är verkligen underbara!

it's not easy, but I'm biting my tongue off

Idag när jag stod i duschen så tänkte jag på att det var första gången på länge som jag inte var stressad när jag duschade. Det brukar alltid vara så att jag ska iväg på fest, eller duschar innan skolan eller innan jag ska träffa någon. Det brukar liksom alltid hända något efteråt så att jag måste skynda mig.

Men idag hade jag varit ute och sprungit och kände att jag verkligen kunde ta det lugnt. Visst har jag lite kvar att packa, men det var ändå inget som var begränsat till någon tid. Jag skulle inte med någon buss eller hinna till jobbet. Jag hade inget planerat efteråt.

Så hände det. Det som absolut inte får hända. Det som man fasar för varje gång man sätter sin fot i duschkabinen och man är lika naiv varje gång. Så som jag var idag. Jag tänkte för mig själv att det kommer inte hända idag. Men någon kom och knäppte till mig på näsan. När jag skulle börja skölja ur balsamet ur mitt långa, tjocka hår flög en obehaglig känsla genom kroppen när jag upptäckt vad som höll på att hända. Varmvattnet var slut.

Men jag hänger inte läpp - imorgon är det ju festival!

möt mig där båtarna rullar ut senare idag

På måndag gäller det igen. Gräsmattorna i Borlänge ska fyllas med tält och glada människor. De glada människorna ska fylla inte bara gräsmattorna, utan även gatorna inne i Borlänges centrum, affärerna och McDonalds i köpcentret Kupolen och badhuset som ligger alldeles intill campingplatsen. Musik ska fylla de glada människornas hjärtan och god dryck ska fylla deras magar. Kärlek och passion ska fylla deras sinnen och skratt ska fylla på deras tank av gladhet så att den alltid är full.

Ja, mina vänner, det är precis som ni tror. Det är dags för Peace&Love. Festivalen för emos, pensionärer, fjortisar, bebisar, hårdrockare, 40-årskrisare och riktiga snyggingar. Festivalen för glada människor.

Och jag kommer vara där. Och jag kommer vara en glad människa.

twinkle, twinkle little star

Igår var det midsommarafton och jag tillbringade den i Brottsta tillsammans med många gamla klasskompisar från låg- och mellanstadietiden på Lundbyskolan. Att stå och kramas och skrika "Lundby! Lundby! Lundby!" med er var något av det härligaste som hänt på länge. Känns som de här åren sen sexan inte existerat överhuvudtaget. Ni är underbara människor, ni känns nästan lite som en familj...

Okej, nu överdrev jag. Men det var sjukt kul att träffa er iallafall!


Martin, David och Matte var där

 
Carro och Jesper var där

 
Bide och Pontus också
(och Rasmus som inte var med på det skolfotot jag hade på datorn..)


Och självklart jag...

somebody needs you like never before

Idag har det varit en av de stressigaste dagarna någonsin för mig på ICA, plus att jag har känt mig lite småsjuk. Men det är faktiskt inga kunder som har varit otrevliga. Kors i taket, som Stina brukar säga.

Men en sak undrar jag. Hur tänker man, om man som kund kommer in 20.45 och storhandlar (för cirka tusenlappen) när vi stänger 21.00? Det är inte roligt att behöva ta betalt av en kund 21.10 för att sen titta på hur han/hon packar i sina varor i påsar i lugn och ro. Funderar över vad som är tyngst och ska ligga i botten och pusslar ihop mjölkpaket med potatissallad för att påsarna ska bli så fint formade som möjligt.

Och där sitter man med ett leende på läpparna och trycker lite meningslöst på knapparna på datorn för att det ska se ut som att man har något att göra och inte alls väntar på att få stänga igen butiken. På andra sidan en hög med röda ICA-korgar står jobbarkompis Johanna och gör arga grimaser mot kundens nacke och i mitt huvud ser jag mig själv skrika: "Gå ut din idiot!"

Men jag är en duktig kassörska, så jag är tyst. Välkommen åter, för tusan.

I'll never leave you anyway

If you say that you're the one, how come you always bring me down?
How come you always bring me down if you say that you're the one?

and if I'm always on your mind, how come you've been so hard to find?
How come you've been so hard to find if I'm always on your mind?

You left me looking like a fool, boy. You left me yearning for your love.
Thought about leaving just to let you know that I am not for granted.

Guess I am for granted.

-
 Jag vill bara åka bort, bort, bort just nu.


I can go without him

Jag hade gått och lagt mig, någorlunda tidigt för en gångs skull. Men jag hade ändå svårt att sova, och mitt i alla tankar dök ilskan upp. Ilskan som jag inte tror kommer försvinna på väldigt länge. Ilskan orsakad av dig.

Det är många frågor som svävar runt i mitt huvud. Hur hade du mage att ljuga för mig? Framförallt undrar jag hur du kom på idén. Ditt liv måste vara otroligt tråkigt om du inte har något bättre för dig än att lura en stackars osäker flicka 50 mil bort, via internet. Dessutom måste du själv vara desto mer ointressant med tanke på att du var tvungen att hitta på en annan person än dig själv för att jag överhuvudtaget skulle vilja prata med dig. Och hur orkade du hålla storyn igång? Skrev du ner allt under tiden för att minnas vad du sagt? Hade du en lista med idéer för att kunna bygga lögnen vidare?

Hur kändes det alla de gånger jag uttryckte känslor för dig? När du fick mig att skratta och berätta hur mycket jag tyckte om dig. När du läste alla texter jag hade skrivit om oss och hur det skulle vara om det kunde bli vi. De gånger du fick mig att gråta för att du var elak mot mig, eller de gånger som jag skrek och bad om ursäkt för saker som du anklagat mig för bara för att jag var så rädd att förlora dig. Jag var beroende av dig, och du visste det, och det är det som gör hela grejen så jävla vidrig. Att du kunde fortsätta höra mig gråta, fortsätta såra mig trots att du visste att personen jag älskade och hatade var någon helt annan än du. Det var den personen du låtsades vara. I elva långa månader.

Och om du sen tänker på hur mitt liv såg ut under tiden, hur känns det då? Om du tänker på alla personer jag sårade under det året som du sårade mig, och om du tänker på alla vänner som jag offrade för din skull, och alla pengar jag la ner på att hålla kontakten med dig. Allt jag sumpade, allt jag förstörde - för din skull. Får du inte ens en gnutta dåligt samvete då? Känner du dig inte lite skyldig till att det där året blev ett av mina sämsta någonsin? Tänker du någonsin på att du förstörde, inte bara mitt liv, utan att även personer i min omgivning blev drabbade. Och ja, jag skyller mitt dåvarande beteende på dig. Det vet jag att jag har rätt till.

Har du redan glömt det? Kanske sitter du redan någonstans med dina kompisar och skrattar åt mig för att jag var så lättlurad, eller så kanske du rent av har glömt mig och sitter och lurar någon annan nu. Eller saknar du mig? Du kanske ångrar dig? Jag hoppas att du gör det, jag hoppas att du får en stor klump i magen varje gång du tänker på vad du gjorde mot mig. Och jag hoppas att du i framtiden kommer berätta om det här och säga till folk att de aldrig ska göra som du.

Jag brukar skratta åt dig ibland. Och åt mig själv, för att jag trodde på dig. Jag brukar säga att jag har lärt mig utav det, att det var en viktig erfarenhet. Men jag ska säga dig, och alla andra, att om jag kunde göra om det där året så skulle jag utan tvekan ta chansen. Det var så inte värt det. Och det jag känner för dig nu - ilska och oförstånd - kommer förmodligen finnas kvar hos mig länge.

Jadu, Nils Johan Alexander Johansson, jag tror faktiskt att jag hatar dig.
Och allt som hände med dig känns som ett stort jävla skämt.

det är så underligt med ett hjärta

Pratade precis med min låtsassyster Rebecca om Peace&Love och kom på hur nära det faktiskt är nu. Fy tusan vad jag är taggad. Ska bli skönt att komma bort lite, träffa Täby-gänget igen och även helt nya människor. Förra årets festivalvecka känns oslagbar, men jag ska ändå göra allt som står i min makt för att göra även den här veckan lika bra. Och med tanke på sällskapet så är oddsen höga!

För övrigt står det också en påse med naturgodis bredvid mig och ropar på mig. "Ät upp mig. Snälla. Du har ju köpt mig". Förlåt mig, Exotic Snacks, men jag mår illa och kan inte ens försöka stoppa i mig en kokos i yoghurt. Det kommer inte sluta bra. 

En annan sak som jag blivit upplyst om har med min pappa att göra, vilket jag fick reda på när vi diskuterade mina framtidsplaner.
Pappa: "Anna, sen måste du bli författare."
Jag: "Måste jag?"
Pappa: "Ja, du skriver så otroligt bra! Läste det där om busshållsplatsen idag och.."
Jag: "Busshållsplatsen? Pappa, läser du min blogg?"
Pappa: "Ja.. får jag inte det?" 
Nu måste jag verkligen tänka mig för innan jag skriver vad som helst här. Men pappa, för all del - fortsätt läsa om du vill. Men du får skylla dig själv om du läser saker som du inte uppskattar.. Haha.

Det är så underligt med ett hjärta, och ibland så hatar jag mitt.
Men vi kör på Tuna Park?

du har ingen aning om hur hårt din kärlek tog

Hörde att det smattrade mot fönstret och kollade ut. Det regnade. Kände att jag bara villa krypa ner under en filt med min pojkvän och kolla på en bra film. Sådär romantiskt ni vet. Men sen kom jag på det - jag har ju ingen pojkvän.

Vet inte varför jag är på så dåligt humör just nu, och jag vill be om ursäkt till folk omkring mig som drabbas av detta. Och även till folk som läser min blogg, med tanke på att den lär vara ganska deprimerande att läsa just nu. Eller kanske frustrerande. Eller så kanske det rent av finns någon som sitter och skrattar åt min olycka?

Igår sa Markus åt mig att sluta lyssna på deppig musik eftersom jag redan var nere. Men jag kan inte hjälpa det, jag älskar Lasse Lindh när jag surar. Men tack ändå, för att du kom hit och muntrade upp mig.

 
Så jävla bra är du

hon har levt i skuggan

Idag när jag skulle åka till jobbet och stod vid busshållsplatsen satt det en lapp på den. "Pga upprepad förstörelse försvinner regnskyddet från hållplatsen".

Jävla idioter. Nu sitter väl några torshällagangsters någonstans med sina truckarkepsar, cyklar och mjukisbraller och skrattar. Ni känner er mäktiga och tuffa. Ni har lyckats, och ni har vunnit. Varje gång de har lagat busshållsplatserna har ni varit där och sparkat och haft sönder, igen. Bra kämpat, måste jag säga!

Men nu får jag stå i regn och blåst varje gång det är dåligt väder och jag ska med bussen. Och det gör mig så arg att jag vill kasta morgonens frukosttallrik in i min garderobsdörr. Och nej, det handlar inte om busshållsplatsen, det handlar om principen. Och dagen, kanske..

Och idag när jag satt och kämpade mig igenom ännu en arbetsdag med en enorm huvudvärk och illamående så slog det mig återigen hur arg jag är på att jag måste sitta där och klämma fram ett leende oavsett vad som händer. Jag kan vara sjuk eller ledsen, kunden kan vara en riktig idiot, det kan vara stressigt och det kan börja brinna i barnmatshyllan. Jag måste le, och jag måste vara trevlig. Jag är ju förfan bara människa, vi är inte glada jämt.

När jag var liten och var inne på OBS-parken (nuvarande Coop Forum, men varför hänga med i utvecklingen?) med min mamma så såg jag ett nagellack som var jättefint. Rosa. Jag blev helt kär i det rent ut sagt. Men när jag kom hem och skulle måla det på naglarna så upptäckte jag förtvivlat att det inte blev någon färg. Det var ett genomskinligt lack, även fast det såg rosa ut. Sånt gör mig också sjukt förbannad.

Men inget av det här betyder nåt, det är bara ord som gått vilse i det svarta.
Lasse Lindh <3

svensk sommar tinar frusna själar

och stackars satar som du och jag som tror och hoppas och tänker
att nu så nu är det väl äntligen våran tur att träffa nån som behandlar oss väl.

Kände att det här fick bli en dag med Lasse Lindh i högtalarna.

Ska snart iväg och jobba.
Mycket mer än så hade jag faktiskt inte att säga.

you know I believe in you

Nu har det gått fyra dagar sedan jag tog studenten och alla frågar mig hur det känns. Jag svarar alltid att det känns så jävla bra. Men om jag ska vara ärlig så ljuger jag varje gång.

Det känns inte så jävla bra just nu, men det känns inte heller dåligt. Det känns mest ofattbart och konstigt, och det har inte riktigt gått upp för mig att jag faktiskt tagit studenten. Det känns som ett vanligt, kort lov som är slut snart. Det känns som om jag ska träffa mina gamla klasskompisar redan på måndag och fortsätta med det vanliga.

Vadå, har jag tagit studenten? Nej, det tar nog ett tag innan jag vet om det.

I am fragile, I am hopeless,
I'm not perfect, but I am free.

minnen ifrån en sång

Hittade lite sköna bilder från studentfesten. Tack fotografen.


Madde, Markus och jag


Rebecca, jag, Joel, Madde och Pernilla
Jag gör ingen grimas?

sjungom studentens lyckliga dag

Jag har inte skrivit något om min student än, för jag har helt enkelt inte riktigt vetat om vad jag ska skriva. Att skriva att dagen var underbar räcker inte, att säga att jag var lycklig räcker inte och att säga att jag hade roligt räcker inte heller. Det är nu jag förstår vad ordet obeskrivligt faktiskt innebär.

Regnet var inget som störde oss studenter, jag kan inte ens minnas att jag frös under hela flakresan. Det jag minns är att jag skrek, sjöng, dansade och drack alkohol. Och att jag tyckte om alla, till och med SMID. På studentfesten på Blå, när Dennis kramade om mig och skrek "We made it", ville jag aldrig släppa taget om honom.

Jag klarade det. Jag har tagit studenten, fyfan vad jag är bra.


På morgonen var det till och med fint väder


Tjejerna i klassen, underbara!


Min älskade pappa

Flaket var roligast


Min söta kusin, Amanda


Låtsassyster och jag, fyfan vad vi är bra!

did they love you, or what?

När jag ska på semester får jag enorm resfeber, vilket för mig innebär:
- att allt som ska göras innan känns jättejobbigt
- att samma saker känns stressiga
- att jag är grinig mot alla runt omkring som pratar om resan
- att allt som ska ske efter resan känns låååångt borta
- att jag inte alls vill åka överhuvudtaget

Nu har jag studentfeber, vilket då innebär:
- att allt som ska göras innan känns jättejobbigt
- att samma saker känns stressiga
- att jag är grinig mot alla runt omkring som pratar om studenten
- att allt som ska ske efter studenten känns låååångt borta
- att jag inte alls vill ta studenten

Jag hoppas att det här går över när jag vaknar på lördag morgon!

keep on rockin' in the free world

Gymnasietiden har varit väldigt speciell för mig. Det är mycket som har hänt under de här tre åren och jag ser en förändring hos mig själv som jag till stor del är mycket nöjd med. Jag har förändrat min syn på mycket runt om kring mig och enligt mig själv utvecklats som människa.

I ettan deppade jag ihop totalt eftersom jag inte fick gå den linje jag ville. Om jag ska vara ärlig så hugger det fortfarande till i hjärtat så fort någon nämner Skara, eller musiklinjer. Men jag förstår faktiskt inte hur jag kunde gå ut ettan med så pass bra betyg som jag gjorde med tanke på hur mycket jag själv ansåg att jag "strejkade" i och med min ilska. Många som jag känner nu, men som jag inte kände då, brukar säga att de tyckte att jag var dryg i ettan. Att jag såg ut som om jag hatade livet. I don't blame you, jag vet att jag såg tjurig ut. Jag byggde upp en vägg för att försöka ta mig igenom alltihop.

  
 
 
Sommarlovet mellan ettan och tvåan förändrade allt. Det var då jag blev nära vän med Josefin och i princip tappade alla mina tidigare vänner. Det var en tuff separation men på något sätt kan jag nu se i efterhand att vi kanske behövde den, eftersom vi nu har hittat tillbaka till varandra på nytt. När jag började tvåan på hösten så hade jag en helt annan inställning: mer positiv och glad och framförallt mer nöjd med mig själv. På ett ganska löjligt sätt hade jag skaffat mig ett bättre självförtroende och jag vågade ta för mig mer på många plan. Jag hade tagit ner änglarna på jorden och insett att jag faktiskt inte var så jävla tokig, egentligen. 

 
  
 
 
Klassen jag började i då, i tvåan, är nog en utav de bästa jag haft. I tvåan var vi dock väldigt grupperade och det fanns ganska mycket hat mellan personer. Trots det tycker jag att vi hade väldigt roligt och jag skaffade mig många bra vänner. Här bildades även Fantastic Four och vi höll ihop ordentligt under tvåan, höll oss lite för oss själva även om vi ibland blandade oss med de andra. SPSP2 var ett roligt skolår, med alla roliga studiebesök och framförallt SPSP on fire. Förutom detta så bestod det här året av väldigt mycket festande och nya människor vilket jag tror bidrog till att jag höll humöret någorlunda uppe. Jag saknar den här tiden något enormt, och än så länge är det nog mitt livs bästa period.

  
 
 
Nu i trean måste jag erkänna att Fantastic Four har splittrats lite, men däremot vill jag säga att klassen har hållt ihop på ett helt annat sätt. De senaste månaderna har jag lärt känna personer i min klass som jag inte pratat så mycket med tidigare, och som jag sa till Gabby och David förra onsdagen; killarna i klassen är förmodligen mina bästa killkompisar just nu. Även om jag var onykter när jag sa det, så menar jag det fortfarande. Ni vet nästan allt om mig och våra samtal i matsalen blir aldrig tråkiga! Resan till Italien och studentkryssningen är oförglömliga minnen som jag kommer ha med mig länge. 

 
  
 
 
Min fritid i trean har varit ganska tråkig jämfört med året innan men jag tycker ändå att det har varit ett bra år och jag vill summera mina tre år på Rekarne som bra. Och det känns nästan lite vemodigt att springa ut från skolan på lördag, med vit klänning, och säga hejdå på riktigt. För alltid. Kommer sakna skolmaten och det goda kaffet i kafeterian. Kommer sakna promenaderna genom K-korridoren och alla lärare som hjälpt mig.

Och jag kommer sakna er, SPSP3.
Keep on rockin' in the free world!

boys call you sexy, but you don't care what they say


Söta brudar


but I'm all right cause I have you here with me

Jag har gått och pratat om i några dagar nu att jag snart kommer flippa ur på grund av studentångest, och nu kom det. Och vem hörde jag av mig till? Borås-Alex.

Alexander Björklund, vi har känt varandra i snart fyra år och fy tusan vad vi har varit med om saker. Trots att vi knappast har regelbunden kontakt så vet jag hela tiden att vi håller varandra i handen på ett eller annat sätt. Du är en riktig vän och du lyfter alltid mitt humör, och det menar jag verkligen.

Egentligen är det konstigt att vi lyckades behålla vår vänskap, men det gjorde vi, vilket bara tyder på hur oslagbara vi är. Om du flyttar i höst så kommer vi bo närmare varandra vilket jag jublar över, men du kommer alltid vara Borås-Alex, det känns så naturligt att säga nu.

Så sjukt roliga dagar med dig förra vintern, kommer ihåg att jag inte ville åka hem.
It feels like home to me.

    
 
  
  

all this time you have had it in you

Min mamma har den sjukaste humorn någonsin och det smittar av sig. Allt från bensinpriser till curry till bouleklot blir internskämt som kan skrattas åt i evigheter.

Idag när vi var på Ica och jag skulle betala (med mina biljetter, hahaha) säger mamma helt plötsligt att min gamla lärare står lite bakom mig i kön och jag vänder mig om, ser ett bekant, leende ansikte och hejar glatt samtidigt som jag tänker: "Jag känner igen henne, men det är inte min gamla lärare. Är det en gammal SYO? Rektor? Min systers lärare?"

Sen helt plötsligt slog det mig.
Jag: "Mamma, är det inte min tandläkare?"
Mamma: "Jaha.."
Sen går vi fnittrandes ut ur affären och lyckas komma på säkert hundra saker att skratta åt som har med den händelsen att göra. Min gamla lärare? Min unga lärare? Min gamla tandläkare, eller min nya?

Ja, ni förstår. Men frågan är, är det här ens roligt?
Nej, men vi skrattade så våra magar sprack  i bilen hem, och inte ens innanför dörrarna var det slut på skrattframkallande situationer. Härligt med skratt, en sån här grå dag.

Och nu är det bara fyra dagar kvar.


we must rid ourselves of this habit

And it's never felt like this before.
No, we have never fought like this before.

But you should know that I am on your side, I am on your side.
Although it may seem useless, I am on your side.

Your hands are bearing one down to the bone,
but you're still holding on me so I tightened my grip.
My god, I won't let you slip, but can you breath this way?