there's a calm under the waves

I walk barefoot where the water drowns the sand,
with you no longer here to hold my hand.
I let go, I let go.

The ocean makes my swollen heart feel small,
with the sounds it makes, you won't hear it if I call.
I let go, I let go.

I'm in love with a fairytale

Hade en mysig kväll med klassen igår vilket får mig att tro att jag kommer sakna den ännu mer. Det är nu mindre än en vecka kvar tills det är vår tur att stå på ett flak och skrika studentlåten tills våra halsar inte klarar mer. Vi började fira lite redan igår genom att elda upp Stoffes geografibok.. För vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten, fyfan vad vi är bra.

Och vädret får mig att hoppa av lycka. Snart blir det en springtur med mamma också, i bara shorts och linne. Jag älskar livet just nu. Men trots det längtar jag bort. Ge mig Peace&Love, Gotland och Magaluf nu tack.


Självklart har jag en bild på mina fötter!

how long have I been in this storm?

Säg inte att du ska ringa om du inte gör det.
Säg inte att du ska komma hit om du inte gör det.
Säg inte att du tycker om mig om du inte gör det.

Säg inte att jag har fin hårfärg om du tänker färga om mitt hår när jag sover.

vill ha dig hos mig, om igen


ps. you rock my world

Det finns låtar som gör mig otroligt glad just nu: 

  • Style - Vill ha dig igen
  • Shan Atci - Toarulle
  • Makano - Te amo
  • Promoe - Svennebanan

Tyvärr är ingen av de låtarna med på skivorna som jag och Madde ska dunka i bilen på väg till Västerås idag, men det spelar ingen roll, för jag vet att du också gör mig otroligt glad.


you'll never find nobody better than me

Har suttit i flera timmar nu och funderat ut vad jag ska skriva. Kom fram till att Lasse Lindh får skriva åt mig, för han är så sjukt bäst. Och jag blir galen på det här snart.

Vi är som katten och råttan - omöjliga ihop.
Men alla tårar och bråk till trots,
utan dig känns allt märkligt grått.

Och om vi blundar, om vi håller,
om vi håller så hårt som vi kan.
Så kanske allt det svåra, allt det svarta,
allt det där som håller oss isär,
plötsligt håller oss ihop.

 

when the time is never right

Sitter i sommarklänning och ska gå barbent idag, med snygga klackar och målade nånaglar. Det är studentfest och det är sommar, även fast det blåser lite.. Idag hade vi vårt sista studiebesök i Stadshuset och på förmiddagen kom rektor Karin in och pratade om studentdagens schema. Jag fick gåshud! Det är helt otroligt att det snart är min tur att bli vuxen, på riktigt.





Jag ska klara av det här, och vara stark för en gångs skull.

we could be the talk across the town

Glömde nämna några saker som jag tänkt på idag.

Hittade en död fågelunge på altanen idag när jag tänkte lägga mig vi poolen och ta vara på de sista soltimmarna. Jag blev jätteledsen. Även fast den var fjäderlös, beige och såg ut som ett monster så ville jag lyfta upp den och krama om den. Jag tittade upp mot taket och undrade om det fanns en fågelmamma där som saknade sin bebis. Usch, vad hemskt det var. Av någon konstig anledning berörde det mig onödigt mycket.

Jag är också otroligt rastlös de här dagarna eftersom allt plugg är klart. Jag har liksom alltid längtat efter att få vara ledig och slippa plugga men nu saknar jag det nästan! Under hela trean har det alltid funnits en uppsats man kan börja på, ett prov man kan börja plugga till eller kanske några sidor att läsa i en bok. Nog för att jag ändå kan läsa min Marian Keys-bok men faktum är att det känns knepigt när jag inte måste skriva om den efteråt. Trodde aldrig att jag skulle sakna läxor så här!

Till sist så har jag köpt en ny hudlotion idag, Nivea Happy Time. Vadå, ska jag bli lycklig nu eller? Bara av en hudkräm? Det vore ju underbart i så fall. Jag kan i alla fall lova att den luktar gott, sitter här och sniffar på mig själv. Mums

Så, nu är jag klar. Ciao!

this ain't a scene

Var inte alls pepp för träning idag när det var så fint väder men som "tur" var, så blev det lite grått och regnigt senare på eftermiddagen vilket gjorde att jag orkade pallra mig in till friskis. Fast jag hade ändå inte speciellt mycket motivation så vi får väl se hur mycket/lite träningsvärk jag får imorgon.

Men nu däremot, nu är jag träningsmotiverad så in i bomben. Varför är det så hemskt att man blir träningssugen efter att man har tränat? Om det sitter kvar i kroppen så blir det nog en promenad imorgon bitti innan skolan.

Imorgon kväll är det studentkväll på Harrys, och vi kommer vara där. 11 dagar kvar.

åh, kom hit och slå dina trygga armar runt mig

Nu är det sommar och jag ska helt klart se till att det här blir en av de bästa somrarna i mitt liv. Den ska vara fylld med roliga festkvällar, mysiga grillkvällar på stranden eller som idag - jordgubbar och vin i en park med underbara människor. Jag ska till och med bli brunare än jag någonsin varit tidigare. Det ni.

Men jag upptäckte just också att det kommer bli en jobbig sommar. Det där datumet kom snabbare än jag förväntat mig, i dubbel mening. Det löser sig, det vet jag.

du är mitt myggbett om sommar'n

En skön summa pengar har hamnat på mitt konto idag, tack ICA. Och när jag kollar ut genom fönstret strålar lycka in i mitt hjärta. Efter skolan idag ska jag och några tjejer från klassen iväg till en strand eller en park för att sola och mysa. Sommaren kom tillslut. Jag har redan packat ner min bikini.

jag finns i varje steg du tar

FYFAN VAD JAG ÄLSKAR LASSE LINDH!


are you ready for love?

Idag har jag äntligen fått inviga min bikini och fy satan vad varmt det var. När det inte var moln ivägen brände det på rejält. Satt ute meden tallrik fil och Kellogs K Special Red Berries och boken Vattenmelonen av Marian Keyes - En helt underbar dag helt enkelt.

Fast nu ser jag mörka moln genom mina små källarfönster, så regnet verkar vara på väg. Skönt att det blev några solningstimmar i alla fall, måste ju hinna bli brun och fin till studenten som för övrigt är om 13 dagar. Nu jävlar SPSP3, nu är vi on fire!

don't let the sun go down on me

Det var helt oväntat att de uppmundrande orden skulle komma från dig, och jag skrattar glatt åt det. Men sanningen är att det gjorde min dag bättre även om det var synd att de dök upp såhär sent på kvällen (natten?).

För en gångs skull tänker jag lägga mig tidigt, det kanske blir en film, bara för att varva ner. Och jag älskar min mamma och min storasyster.

But, losing everything is like the sun going down on me.


when I get older, I will be stronger

Att umgås med vissa människor tar på krafterna. Sånna människor som man inte känner sig uppskattad av. Egentligen känner man sig lite ivägen, och man måste nästan jaga personen för att inte bli helt bortglömt. Man känner sig dålig. Och ändå blir man medbjuden, ibland. Är det att utnyttja? I vilket fall som helst: det är finito med det nu.

Det finns faktiskt människor som ringer mig, som vill att jag ska följa med och som pratar med mig när vi ses. Det är de människorna som jag från och med nu kommer lägga ner energi på, det är er jag kommer umgås med. Så om ni inte tycker om mig, låt mig vara istället.

Jag älskar dig

if you thought I would wait for you, you thought wrong

Jag har alltid blåmärken på knäna efter att jag varit ute, och jag har nu kommit fram till att det är för att jag slår i mina knän i allt och alla när jag dansar.

Får se om jag lyckas undvika det idag, vilket kan bli svårt med tanke på att Patrik kommer hit från Örebro idag, och med hans danstekniker kan det sluta hur som helst. Men det är en världslig sak! Känner på mig att den här kvällen kommer bli grymt rolig!

Hoppas på fint väder så jag kan lägga mig och sola i helgen, i min nya bikini!


ingenting som du säger kan göra mig din inatt

Sjukt rolig utekväll igår, det var lite oväntat!

16 dagar kvar till studenten, och jag blir mer och mer vemodig hela tiden. Jag vet ju vad jag ska göra efteråt men jag har lite separationsångest. SPSP3, ni är faktiskt en sjukt speciell klass och de senaste veckorna har jag känt att vi hör ihop på något konstigt sätt även fast vi bråkat mycket de här två åren tillsammans.

Men Lasse Lindh är i alla fall bästbästbäst.
Och, kör mig hem inatt genom regnet, men snälla sitt tyst.


de kommer aldrig veta vad de missar

Sms:ade med min vän Alexander påväg hem från skolan idag.
Fick helt plötsligt tre på raken.

SMS nr 1: Nu har jag tjänstgöring på toaletten. Städa badrum föll

Vadå föll?

SMS nr 2: På min lott.
SMS nr 3: Nu messar jag som mamma på två jäger

Önskar att jag någon gång kunde finna ord för hur bra jag tycker att du är,
och hur bra du får mig att må.

Min ros och jag

<3

Jag höll precis ett "festtal" på svenskalektionen, som handlade om min morfar. Jag vet inte om jag är extra sentimental idag pga det som har hänt den här veckan, men oavsett vad det beror på så hade jag svårt att hålla tårarna tillbaka när jag berättade om honom.

I och med det förstår jag hur mycket vissa personer betyder för mig, personer som jag ofta bara tar för givet. Min morfar är verkligen en underbar människa och jag säger det till honom alldeles för sällan. Och precis som jag avslutade mitt tal för några minuter sedan: Du är inte min biologiska morfar, men du är min riktiga morfar.

Nu ska jag ner på stan och köpa bikini, och ikväll ska vi fira ännu en 20-åring - Danne. Jag är inte överdrivet peppad för det, men jag orkar inte sitta hemma och deppa. Jag tror inte att du hade velat det eftersom du ändå inte kan ligga i mitt knä och kurra, haha. Jag tänker på dig, och jag tänker på min pappa.

vi fick låna en ängel

Världen är orättvis. Det gick alldeles för fort, det hände för tidigt.. Är i alla fall glad att du fick en bra, kärleksfull tid och att du fick uppleva känslan av att vara lycklig.

Även om tiden var kort så kommer det bli tomt. Du gjorde skillnad.
Saknar dig, Pissenisse.


wish I could keep you much longer

I know you gotta go cause you got things to do.

Wish I could stop by and maybe say hi.
Wish I could just stop by and lay by your side.

I just wanna keep you longer.

destination unknown

Redan lite uppdatering från Mathildas kamera...

SPSP3:s bidrag till studentkryssningen (plus Martin) och självklart allas egna Peter Siepen som typ är världens skönaste människa.
Och Joel är sjuuukt söt på den här bilden, hahahaha!


svennebanan, svennebanan, svennebanan, svennebanan

Heeeeeeeeeeelt sjukt rolig kryssning. Tack alla som var med på den.
Jag har varit dålig på att ta bilder, men som tur är så var mina klassisar bättre, så bilder kommer! Lyssna på
den här så länge!


Började med pizza på Phoenix


Gabby, Philip och David. Sötnosar!


Sjukt många studenter!


David och jag

forever on the dance floor

Här kommer det igen, STUDENTKRYSSNING. Fick precis sms från min vän Philip och om några timmar ska vi träffas tillsammans med andra klassisar och moffa i oss Sveriges godaste pizza. Det här är den enda kvällen/natten/dagen för oss Eskilstunabor som bara fokuserar på just oss studenter. Våran studentdag är helt uppbokad med massa annat roligt som folk kan ägna sig åt så uppmärksamheten kommer inte vara riktad mot oss till 100%, som den borde vara.

Men ikväll Eskilstuna, ikväll är det våran kväll. Och jävlar vad vi ska ta vara på den! För vi ska ta studenten och vi är the mighty, mighty retards. Fyfan vad vi är bra!

It's like I've waited my whole life for this one night.
It's gonna be me, you and the dance floor.
'cause we've only got one night
Double your pleasure, double your fun - and dance


you’re the one I need tonight

Igår kväll när jag skulle sova erkände jag en sak för mig själv, som jag egentligen har vetat om en längre tid. Men det är en sån där sak som är jobbig att veta om och som man helst vill hålla utanför medvetandet så gott det går. Helst vill man bara glömma bort det och fortsätta tro på det man tycker känns bättre och lyckligare.

Shayne Ward - No promises, har fått en helt ny innebörd. Texten betyder inte samma som den gjort i flera år. Bestämt sedan augusti 2006. Det senaste året har det helt förändrats inom mig, och på grund av det berör den mig inte lika mycket längre. Det känns som att jag inte ens tycker om låten längre. Den varma och längtande känslan jag brukade få är som bortblåst. Nu förstår jag, ditt skitsnack.


you spin my head right round when you go down

Imorgon smäller det.
Imorgon kommer dygnet som vi har pratat om och längtat efter så länge.
Det är den 16 maj.
Det är dags för studentkryssningen.
Och vi är sååå taggade.

Pappa; "Du får vara försi.. ha så jävla kul. Lova det, ha så jävla roligt bara."


those were the days my friend

Sara berättade att hon hade hittat dikten vi skrev till vår favoritlärare när vi slutade nian, och nu såg jag att hon hade lagt upp den på sin blogg. Var tvungen att kopiera den. Usch vilken underbar lärare han är, och vad mycket han har gett mig. Det är helt sjukt hur mycket människor kan påverka och förbättra en. Tack för det, Lennart "Pettson" Abrahamsson!

Den första frågan du ställde till oss var,
vad är kunskap och hur har ni fått det ni har?
Vi suckade då åt den fråga vi fått,
men nu har vi äntligen efter tre år förstått.

Fnullebullord och Herbert har fått oss att försöka,
att få våra hjärnors tankar att öka.

Hugo och Lelle har hjälp oss på färden,
och de måste nästan vara snyggast i världen.

Ditt flin är gigantiskt då,
vi frågar dig vilket betyg vi ska få.
Våra diskussioner brukar oftas vara heta,
men det är också då vi om dina lifserfarenheter får veta.

Vi bråkar om allt mellan mosaik och kor,
men tystnar tvärt då vi hör dina träskor.
Frågorna vi fått får vara så hemska de vill vara,
åren med dig har iallafall varit oslagbara.

Bästa, bästa, bästa Pettson. Erkänn att han är lik?

it's gonna be a night to remember

Idag efter att vi varit på EU-debatt i skolan kom en kvinna fram och högg tag i oss. Hon var från sméjournalen och undrade om vi var intresserade av att prata lite om vår studentdag som är fullproppad med aktiviteter som inte på något sätt rör oss. Vi alla svarade direkt att vi mer än gärna ville säga vad vi tyckte. Vi är rent ut sagt skitförbannade. Den här kvinnan var den första som överhuvudtaget har frågat hur vi studenter ser på saken, vad vi tycker och vad det spelar för roll för oss. Det är ju sjukt?

I vilket fall som helst så är det ju som sagt studentkryssning på lördag och jag är hur taggad som helst. Så jääävla roligt, mm.

och det är förbjudet

Återigen: det är otroligt lite tid kvar tills jag tar studenten. Den dagen som man har längtat till i hela sitt liv, men egentligen aldrig varit beredd på. Jag är fortfarande inte beredd. Det känns som att allt bara är en dröm. Vadå, är det min tur nu? Nyss var det ju tio år kvar?!

I vilket fall som helst så märker jag mer och mer hur mycket jag kommer sakna att gå till skolan, slinka in på SPSP:s område, bli irriterad på alla som skriker och ramla in i klassrummet och se Philip flina, David blinka med ena ögat och Gabbys röst säga: "Det är bra, själv?". Jag kommer sakna Joels väska som alltid ligger längst fram i klassrummet, eller någonstans inne på området och är i vägen, och ljudet som kommer från Stoffe när han har spasmer i benet. Jag kommer sakna att Idres alltid avbryter läraren med roliga kommentarer och Musses och Milans argumentationer. Helins skratt kommer eka i mitt huvud i resten av mitt liv, samma som Shangas; "Det räcker, orka diskutera ens?!" Haha.

Med andra ord, trots allt så tycker jag mycket bra om min klass och vi är nära varandra på ett eller annat sätt. Men i helgen ska några av oss fira med studentkryssningen som varit planerad så länge. Och jag ska för övrigt dela hytt med min ex-bästis Sara, vilket kommer bli enormt roligt! Muskeltå?

Vi var så tuffa på den tiden

magiskt, men tragiskt

Kollade just på semifinalen till Eurovision Song Contest med min mamma. Nivån på tävlingen har verkligen sjunkit. Vad har hänt egentligen? Majoriteten av alla bidrag består av;

1. Anorektiska tjejer med oanständigt korta klänningar som vickar på höfterna tills tuttarna nästan ploppar ut.
2. Färgglada bakgrunder och hoppande larvliknande varelser som sjunger något som tydligen ska skrattas åt..
3. Artister iklädda kläder som ska representera deras land på ett patriotiskt sätt och texter som förmodligen ska göra det samma. Synd bara att man inte förstår eftersom de sjunger på klufsiska och manuriska.
4. Långa tråkiga ballader som låter precis som den långa tråkiga balladen man hörde senast.

Nåväl, Sverige gick iallafall vidare. Något annat som för övrigt håller mycket låg nivå är min och min mammas humor. Vi fick oss ett par goda skratt åt missar av programledarna (en av dem såg förresten ut som Austin Powers), personer i publiken som hade glasögon och roliga bakgrundsfigurer på scenen som stod och mimade identiskt med frontfigurens sång.

Nu blir jag för jobbig, så godnatt på er.


när alla clownerna har gått från jobbet

Idag var det dags att trotsa hjärtklappningarna och pallra mig iväg till Friskis för att sätta igång igen. Åh fy tusan vad det kändes att det var ett tag sen jag studsade omkring där nere. Varenda rörelse var tung att utföra, helt sjukt. Men det var grymt skönt också och suget efter nästa träning börjar redan brusa upp i musklerna.

Under träningen hann jag fundera över mycket. Idag hade jag det sista provet i Historia C. Jag är stort sett klar med kursen överhuvudtaget. Resten av lektionerna ska vi ägna åt att läsa historia "för nöjes skull" som världens bästa lärare Samuel så vackert uttryckte det. Och för mig kan det inte bli bättre än så, med tanke på den historianörd jag faktiskt är.

Så nu sitter jag här med Håkan Hellström i högtalarna och funderar på om jag ska skriva klart uppsatsen om "min tro eller icke-tro" som är den sista uppgiften i Religionskunskap B. Det skulle innebära att jag är klar med även den kursen och när jag tänker på det så kliar det i fingrarna.

Men tv-soffan lockar, något enormt. Musklerna kanske är lite trötta ändå..

there's something about you

16 maj - Studentkryssning
22 maj - Fest i Nypan
30 maj - Klassfest
3 juni - Klassfest
6 juni - Studenten
- tiden fram hit kommer gå enormt fort

22 juni - Peace and love
5 juli - Gotland
5 september - Magaluf
- min sommar kommer bli underbar


sexiga baccardi-läppar

you got lost cause the times were wicked

Satt på bussen imorse och kom att tänka på hur lite det är kvar till studenten. Det känns jättekonstigt att jag har så lite kvar med tanke på hur länge jag har gått i skolan.. De sista veckorna är dessutom proppade med prov och andra uppgifter så än så länge känner man inte lukten av ledighet.

And here we go again. Fick precis en panikattack och i eftermiddag ska jag jobba. Och det måste jag, eftersom ingen anledning till att sjukanmäla sig är tillräcklig för ICA. Det är mitt fel att jag inte kan komma, alltså måste jag se till att någon jobbar för mig, eller helt enkelt jobba själv. Det är mitt fel att jag knappt kan andas just nu.

Så det här blir nog najs.

it always leads back to thee

Haha, jag läste precis att Hoffmaestro&Chraa ska på PeaceandLove i år också, och än så länge är det ingen annan artist som jag vill se samma dag som dem. Det kan ta mig fan inte bli bättre, jag gråter nästan. Löjligt va? Men det var så enormt jobbigt att välja bort dem för Håkan Hellström förra året (även om det var värt det..) och nu i år får jag chansen igen! YESYESYES!

Satt och diskuterade här om dagen att det var så sjukt mycket bättre artister på PeaceandLove förra året, men nu börjar det faktiskt ta sig i år också. Håkan Hellström, Razorlight, Maria Mena, Blindside, Mando Diao, Hello Saferide, Kalle Baah och nu även Hoffmaestro&Chraa. Fy helvette vad jag längtar!

Campingen
Täby!


Kapten Röd!


Saknar Sötnos-Gustaf!

I'm no broken-hearted girl

You're anything I thought you never were,
and nothing like I thought you could have been.
But still you live inside of me.
So tell, me how is that?

You're the only one I wish I could forget,
the only one I love to not forgive.
And though you break my heart, you're the only one.

And though there are times when I hate you,
cause I can't erase the times that you hurt me
and put tears on my face.
And even now while I hate you, it pains me to say;
I know I'll be there at the end of the day.


if I were a boy

Jag har haft en grym kväll. Jag har dansat så mina fötter värker och jag har stått på scenen och sjungit i mikrofon tillsammans med mina vänner. Det har verkligen varit en av de bästa kvällarna på länge. Men ändå känns det som att jag har gjort något fel. Jag har en klump i magen som säger att något inte står rätt till och jag vågar inte gå och lägga mig. Varför känns det så? Hjälp mig.

I will go out tonight

Idag fyller min bästis 18 år. Fan vad tiden går fort. När vi lärde känna varandra var vi knappt i puberteten! Josefin, du är den vackraste, snällaste och underbaraste personen jag vet. Jag älskar dig, Island.

Ikväll blir det iallafall utgång för att fira hennes födelsedag och det kommer bli grymt roligt. Och helvette vad Guif ska vinna SM-finalen idag!


Porno? Yes I am.

happy birhtday to you

Jag trivs bättre och bättre ute på landet hos min pappa. Inte så mycket tjat, bara han och jag och vi gör som vi vill. Äta mat framför tv:n och rapa när vi vill. Katten är världens underbaraste, precis som min pappa. Jag älskar honom.

Idag blir det fest för att fira min vän Fredrik Thomsen, som fyller 20år. Han, precis som resten av "dem" är en sån som man verkligen tycker om och bryr sig om. Känns galet att du fyller 20, du var väl 18 när vi lärde känna varandra? Grattis på födelsedagen, TheKillersLover.

Imorgon blir det fest för min bästa bästis Josefin Björkman. Du fyller 18 och krogen. Kommer bli en otroligt rolig helg.

i think i think to much

Frågan är ju varför jag läser igenom konversationen typ tusen gånger. Frågan är också varför det känns som att allt är paj, som om du är ännu längre bort från mig nu än du var innan. Men frågan är framförallt varför jag skriver det här istället för att säga det till dig.

Känns som att jag håller på att avgiftas. Och som om jag är ditt painintheass-objekt. Känns som du hatar mig. Fast jag vet ju egentligen att du inte gör det. Storebror?

control yourself, take only what you need from it

Jobb, pengar. Äta sten.

Äta sten.

Mm.

The memories fade like looking through a fogged mirror.
Decision to decisions are made and not bought,
but I thought this wouldn't hurt a lot.