Tack

Jag har varit sjuk hela helgen. Jag hatar det. Har inget att göra och får panik av att ligga och andas in samma luft om och om igen.

Men kl.21:30 fick jag ett uppiggande sms. Det var från en mycket speciell person och det stod;
"Brevlådan gör dig friskare."

Jag sprang ut barfota och öppnade brevlådan. Där låg en påse mandelbiskvier.
Vet du hur jävla bäst du är?

Att spexa, eller inte spexa

Jag stod och pratade med Stefan Möller i skolan förra veckan. Vi diskuterade spexet och om jag skulle fortsätta fram till jul eller inte.

"Jag skulle tycka att det var skönt att bara sitta och titta på en julavslutning också, har inte gjort det sen åttan.."
"Ja, eller så kommer du bara känna dig som en skadad hockey-spelare."
"Hur menar du?"
"Du sitter bredvid isen och kollar på en viktig match som du inte kan vara med att spela och vinna."

Så nu vet jag inte hur jag ska göra längre.

Lasse Lindh



^ Här står jag och Josefin

Så mycket kärlek från Lasse till oss och från oss till honom.

Tingsryd

Vill bara att alla ska veta att min resa dit var ett stort jävla misstag. Rakt igenom.
Det var verkligen inte värt någonting, inte ett jävla piss.

Högerkrok och riktigt blod

För två år sedan var Hanna en utav de värsta personerna jag visste, trots att jag inte kände henne överhuvudtaget. Vi hatade verkligen varandra. Förra året lärde jag känna henne och hon visade sig vara en helt underbar människa som nu har kommit att bli en av mina bästa vänner. Ungefär samma grej hände med Madde och Jala. Fantastic Four. Det är konstigt hur en person kan ändras så i ens ögon. Man har så mycket förutfattade meningar.

Men det är mycket värre när en person man tror är bra, och litar på till 100%, visar sig vara ett riktigt svin. När en av ens bästa vänner förändras över bara några dagar och blir till ett kallt, själviskt as utan medkänsla. Även om man då är arg och ledsen, så saknar man ändå den personen som fanns innan förvandlingen.

Och det är jobbigt att sakna någon som man vill hata.

Här kommer lyckan

Mitt förra läsår var ett av de bästa i hela mitt liv. Och jag har kommit fram till att i grunden så berodde det helt på mig själv och vad jag gjorde av mig själv, mitt liv och chanser som dök upp.

Därför har jag bestämt mig för att se till att det här blir ännu bättre. Det kommer bli ett tufft år i skolan, även om jag bara kommer läsa roliga ämnen, eftersom jag måste planera bal, student, högskola och jobb samtidigt som jag kommer pressa mig själv till toppbetyg. Men utöver det ska allt vara bäst.

Igår var det något/någon som väckte mig och jag känner att jag är tvungen att fortsätta kämpa för min egen skull och inte gräva ner mig i jobbiga situationer. Allt är upp till mig, även om mina vänner och familj alltid är där och pushar mig.

Det är dags att ta nya tag med plugg, träning, jobb och skratt - och det börjar från och med idag.

Och alla killar som är svin kan hålla sig borta och låta mig vara ett tag.

Tjockis

And I can't tell, even from this distance, how good you smell

Even though I never dear to tell

But if you heard what I said


When you turnaround, and he's still as there, and it feels like he's waiting for you

When your life is stretch but something is still pulling you closer to him

When you wanna stay, you got nothing to say, and your body fails to walk away


I know how it feels from today


You're everything

Find me here and speak to me
I want to feel you, I need to hear you
You are the light that's leading me
to the place where I find peace again

And how can I stand here with you and not be moved by you?
Would you tell me; how could it be any better than this?


Your t-shirt's lost its smell of you

"Vi letar alla efter den speciella person som är rätt för oss. Men när man har haft ett visst antal förhållanden, börjar man misstänka att det inte finns någon som är rätt, bara olika nyanser av fel.

Varför är det så? Därför att man själv är fel på vissa sätt och man letar efter en partner som kan komplettera en del av ens fel. Men det krävs stor livserfarenhet för att man helt och fullt ska kunna växa i sina egna fel och brister. Inte förrän man slutligen står öga mot öga med sina djupaste demoner - sina olösliga problem - de som gör en till den man verkligen är - är man redo att finna en partner för livet. Först då vet man vad det är man egentligen letar efter.

Man letar efter fel person. Men inte vilken fel person som helst: det ska vara "rätt" fel person - någon som man kärleksfullt kan se på och tänka: "Det här är det problem jag vill ha."

Jag tänker hitta den speciella person som är fel för mig på precis rätt sätt."

/ Andrew Boyd


Hemma

Om någon frågar mig var jag bor, så bor jag i Eskilstuna; Torshälla och Stora Sundby.
Om någon frågar mig var mitt hem är, så har jag inget.


Mäktig


Milton


Milton, Simply the Best


Milton, Jag vill flyga över hinder på din rygg!

Vi gör det

Idag har jag jobbat på ICA igen, för första gången på tre veckor. Jobbet får mig att sakna skolan ännu mer.

Det kom iallafall en kille som jag la märke till direkt när han gick in genom dörrarna. Han var lång, bredaxlad och använde kläder som såg ut som alla andras. Men något var annorlunda, något gjorde honom vacker.

Efter ett tag på kom jag på att det var hans hår. Det var långt, inte hårdrocks-långt, utan bara "jag-har-inte-klippt-mig-på-länge"-långt, och det hängde ner i vågor längs hans ansikte. Det var så orört, men så fint.

Han köpte hårvax, och jag såg framför mig hur han skulle dra sitt långa hår bakåt, och förstöra allting.
Samma sak gör vi tjejer när vi smetar in ansiktet i smink, även fast alla pojkvänner eller kompisar säger att vi itne behöver, att man är finare innan man har på allt det där som kroppen inte är van vid. Och så plattar alla håret, tuperar och sprayar upp det tills det ligger sådär perfekt som man vill ha det. Som alla andras.

Varför är man aldrig själv nöjd med det naturliga, även fast alla andra säger att man är vacker som man är?
Vill man se annorlunda ut, kanske det är bäst att bara se ut som sig själv.

Jag kommer sminka mig och fixa håret imorgon också.

Queen

Whatever happens - I'll leave it all to chance
Another heartache, another failed romance
On and on..
Does anybody know what we are living for?

The show must go on, the show must go on
Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking
But my smile still stays on

Långtbortistan

När jag ska träffa kompisar (som bor mer centralt än mig) och ber de komma hem till mig, får jag oftast svaret; "Men, du bor ju i Torshälla? Dit orkar jag inte åka.." Det roliga är, att Torshälla inte alls är långt utanför stan, och jag bor precis i början, dvs - närmast centrum.

Om jag tar bussen till stan är jag där på 10-15 min, beroende på hur mycket folk det är som åker, och självklart tar det då lika lång tid att åka från stan hem till mig. Tar jag cykeln tar det nog 15 min, vilket absolut varken är lång tid eller speciellt jobbigt - om man hittar på småvägarna i Slagsta. 

När jag pratar med de som bor i Borsökna så får de panik när de tänker på hur långt det är med buss (ungefär 45 min), istället för att tänka på att det är betydligt kortare väg "fågelvägen". Det innebär även att cykelvägen är kortare eftersom busslinjen först går in till stan och hit.

Mina vänner, jag förstår att det är långt för er att ta er tre mil ut till min pappa, han bor på landet. Men min mamma bor i Torshälla, och det är inte så fruktansvärt långt som ni inbillar er! Sätt era lata rövar på era cyklar och pallra er hit för tusan! Bortskämda stadsungar <3

You got mud on your face

Undra om det finns någon som inte har hört låten We will rock you, med Queen.
En sån låt vill jag skriva. En som alla kan.

Nu har jag brunt hår förresten, och det ser faktiskt väldigt bra ut!

Mod

Jag är världens fegis när det gäller förändringar, det har jag alltid varit. När jag var liten och skulle byta till en större cykel, kunde jag helt plötsligt inte cykla längre och var tvungen att börja om. När vi bytta ridlärare fick min pappa stanna bilen utanför tunavallen och övertala mig att bita ihop och fortsätta med ridningen ändå. Jag har aldrig vågat göra nya saker, det tog mig 17 år att våga ta hål i öronen (och det gjorde jag ändå bara för att jag fick det i födelsedagspresent), och efter det vågade jag knappt visa mina öron för jag ville inte att någon skulle se. Jag tycker det är pinsamt att ha nya kläder på mig, speciellt om det är något som inte alls liknar något jag har haft på mig tidigare.

Idag ska jag färga håret mörkbrunt, och även ögonbrynen ska få sig en liten touch. Jag tror att Josefin har fått övertala (om) mig fyra gånger sen igår kväll. Jag är grymt nervös. Det här är en svår sak för mig att göra. Men nu jävlar ska jag göra det.

Jag har aldrig

.. färgat håret i hela mitt liv. Men imorgon, då blir det mörkbrunt.
Jag vet, det är skitläskigt. Jag kommer inte känna igen mig själv och kommer inte våga visa mig. Men jag är så sjukt trött på min nuvarande hårfärg, så nu är det dags att förändra!

Nu kör vi!

Nästa vecka börjar skolan, och det känns faktiskt väldigt bra. Det ska bli kul att gå in på SPSP med ett år kvar av skratt, prat, bråk, skäll, hopplöst plugg och stress. Jag och mina brudar i Fantastic Four kommer som vanligt att ha allt för höga krav på oss själva och ligga långt nere bland skolböcker och gymnasiekalendrar och försöka kravla oss upp till toppbetygen.

Jag känner på mig att de söta tanterna i framgångens kafeteria kommer att sälja mängder av kaffe till oss i år, även om Madde inte köper utan bara följer med och står bredvid för att slippa drabbas av "huvudvärk". Jag oroar mig mer för ekonomisk krasch än själva beroendet, om jag ska vara ärlig. 6kr/dag blir rätt mycket i längden.

Ser fram emot att inte behöva pallra mig iväg till de läskiga människorna längst ner i K-korridoren pour parle francais, även om jag kommer sakna den underbara gruppen och speciellt, lärare Pia Roos. Du har varit ett otroligt stöd. Gillar också tanken på att slippa matematik det här året, och engelska. De där ämnena som är så vanliga och tråkiga. Och jag har sett mitt schema på internet, det är löjligt bra jämfört med förra året.

Det enda som känns jobbigt med att gå till skolan på måndag, är att tänka tillbaka på den här sommaren. Sommaren 2008, mitt sista sommarlov, som skulle bli det bästa. Jag har inte klagat på det under tiden, och kan egentligen inte se något negativt med det. Det är bara det att jag inte kan se något speciellt bra med det heller.

Peace&Love var visserligen underbart, och Danmark är alltid mysigt. Tingsryd var sommarens bästa även om jag kan ångra det nu i efterhand. I övrigt har jag jobbat, jobbat och jobbat. Har endast varit på två fester under hela sommarlovet och de vänner som tog studenten i år har jag träffat ungefär tre gånger. På tio veckor. Samma med mina Fantastic Four-tjejer. Jag borde skämmas över att jag inte tagit tag i min sommar mer.

Men nu är det som det är. Och jag har trots allt haft Josefin med mig varje dag under hela sommaren. Och jag har byggt upp en fantastisk relation till en mycket speciell person. Alexander. Och ikväll ska jag och Josefin äta pastasallad och kolla på film, Never been kissed.

08-09 på Rekarnegymnasiet ska klaras av galant. SPSP on fire.


Nedostajes mi

Jag saknar dig, din tönt. Svidjas mi se.


Idiot

Om man är ledsen pga någon är det alltid mycket lättare att vara arg även om personen inte har varit dum. Men det är jobbigt att behöva leta efter saker som person har gjort och som man kan bli arg på. Skitjobbigt. Jag lyckades komma på tre saker, men det utvecklades nu snabbt till fyra utan att jag ens behövde anstränga mig.  


Jag är arg för;
  • din dumma kommentar
  • dina dumma argument och krav
  • ditt namn på msn
  • din förklaring till ditt namn på msn 

Men, egentligen är du inte så jävla dum.
Så, förlåt.
Hur fan ska jag kunna vara arg på dig?


Lars

Prästen på bröllopet pratade om självklara saker men som blev så otroligt fint när han tog upp det på det sättet han gjorde. Han sa att kärlek handlar om att öppna sin hand och ta emot det som folk vill ge till en, men att man måste släppa taget om något annat för att få plats för något nytt. Han sa också att det krävdes mod och tillit för att öppna sin hand för någon då man blir väldigt sårbar när man ger plats för egentligen vad som helst.

Mamma och Danne har öppnat sina händer för varandra. Och trots att de bråkar, tjurar och tjafsar, och trots att allt har gått otroligt fort och två familjers liv har krockat totalt så går det bra. Det går otroligt bra. För de har tillit i varandras kärlek, varandras händer.

För övrigt så var prästen väldigt trevlig också, Lars.

Och jag älskar verkligen Eskilstuna, och mitt liv här. Ska jag behöva åka iväg för att komma på det? Idag ska jag först träffa Hanna, och kanske Jala, och sen förmodligen Josefin och sen Rosen. Det blir ett tajt schema, men som jag sa till mamma idag, när jag berättade för henne hur min dag såg ut (och hon suckade och sa "ja just ja, nu är vi hemma igen.."). Jag bara log och sa, "jag vet, och jag mår såååå bra av det!"

Danmark

Jag tänker inte berätta om hela resan till Danmark, för det kommer inte vara någon som är intresserad av att läsa om den. Vill ni veta, så vet ni vart jag finns!

Men den här veckan har fått mig att inse att jag trots allt håller med om ordspråket "Borta bra, men hemma bäst!". För usch vad det var skönt att komma iväg en vecka, till mitt andra hem och bara slappa och vara ledig. Men samtidigt, usch vad jag har längtat hem till allt det underbara jag faktiskt har här hemma!

Grattis mamma och Danne till giftermålet. Jag är så lycklig över att vi är en familj på riktigt nu.



Jag ser gravid ut, och blåsten river i våra klänningar och i vårat hår.
Men jag älskar er, något enormt, allihopa!

Hund skal føres i snor



inatt åker jag fan till danmark, och jag älskar det.
hejsvejs!

Är det okej?

if you should ever lose your heart to that someone you wanted all your life
and if that someone fails to part any meaning from a meaning last goodbye
if you should ever lose your heart to that someone you wanted all your life
and if you'd ever lose your balance to someone you'd failed to satisfy

if it's a dream i wouldn't know if it's worth dreaming
and if it's a lie i'd say their hard to recognise
but if i'm the one to give you all the answers
i'd say someday at least it's worth a try