even all the bad songs ain't so bad

- Jag tycker om dig så mycket att jag skulle kunna börja gråta.
- Nej men ta det lugnt, jag ska köpa en friggebod åt dig!

Jag är så sjukt lycklig.


det är så jag säger det

Sitter i myskläder och kollar på filmen Eragon. Jag hatar egentligen den typ av filmer, till exempel är väl jag den enda människan i hela världen som inte tycker att Sagan om ringen är bra, men den här filmen gillar jag faktiskt.

Vet inte om det beror på filmen, på den jättesöta draken eller om det helt enkelt är för att Edward Speleers är så sjukt snygg.



tonight I'm falling

Inatt drömde jag att min familj svek mig.
Och att mina vänner svek mig.
Dessutom en person som jag vill placera i en "övrigt"-kategori,
- han svek mig också.

Sen vaknade jag, efter en natt med den bästa sömnen på flera månader, och kände mig som en sönderslagen säl. Mitt ansikte är svullet (och min hjärna?) och min kropp orkar ingenting. Och hostar gör jag. Blev inget jobbande idag, och grattis till Johan som fick ta min tid och tjäna mina pengar idag. Jag tror jag gjorde dig en tjänst.

Ska se om jag piggnar till senare, annars får jag väl sova och knarka alvedon. Eller knarka pellets och leta upp en ordentlig lerpöl att rulla runt i.

I'll fluff your pillows

För första gången på länge är jag sovtrött innan klockan tolv, vilket förmodligen beror på att jag var tvungen att gå upp tidigt imorse även fast jag inte lyckades somna före 3:00, som vanligt. Är dock glad att jag pallrade mig upp eftersom körlektionen gick högt över förväntan. Nu längtar jag ännu mer efter körkort!

Men jag tror också att tröttheten beror lite på att jag är lite småhängig. Tror att Någon har smittat mig med hosta och (framtida?) feber. Men det gör inte så mycket, det har varit värt att spendera så mycket tid med denna Någon eftersom jag mår så enormt bra av det. Wiiiiiiiiiiiiii typ.

Men godnatt då. Jobb imorgon och dop på söndag. Sedan: Någon.

tonight, there's a new love in town

Ännu en sån där dag när jag bara vill ställa mig och skrika av lycka.

Har precis fixat mig och druckit ur en kopp kaffe (skulle lätt kunna dricka en till) och ska bara vänta ut tiden tills jag ska ta bussen in till stan och möta Michaela och Rebecca. Vi ska handla lite och sen göra en god kycklingsallad och kolla på Grease.
Jag älskar tjejkvällar!

Och så såg jag precis vilken lön som är på väg in på mitt konto. Mycket behövligt, har varit fattig hela november. Så nu ska det bli skönt att få ordning på allt liksom. Annars ringer väl lyxfällan snart..


jag vill ju bara sjunga om hur jag känner

Att jobba på Ica är tråkigttråkigttråkigt.

Men jag är ändå gladgladglad.


yes, I can see her

När jag hörde David Guetta's Sexy Bitch första gången tyckte jag att den var ganska B, och ju mer jag lyssnade på den desto mer tröttnade jag på den. Men sen hände något märkligt. När jag stod på vår balkong i Magaluf första gången och hörde "she's nothing like a girl you've ever seen before.." så älskade jag helt plötsligt låten. Och i Magaluf blev den som ett hemligt mantra för alla oss på barskolan.

Varje gång vi hörde introt till låten samlades vi i en ring på dansgolvet och stämde in tillsammans på "Yes, I can see her, cause every girl in here wanna be her.." och när det började laddas upp med "I'm trying to find the words to describe this girl without being disrespectful.." så tittade vi i varandras ögon och exploderade tillsammans till "Damn, you's a sexy bitch, a sexy bitch!".

Och varje gång jag hör låten nu, på bussen, på krogen eller när jag bara sitter hemma så får jag samma känsla i kroppen. Helt otroligt. Och jag saknar Barskolan grupp nr8!


when lights go down

Idag har min lillasyster varit på besök och vi tog en traditionell nattmacka för att snacka igenom massa skit. Det kändes nästan precis som förr. Fast när jag tänker tillbaka på när nattmackans ursprungsperiod så var vi så otroligt mycket yngre. Helt sjukt vad tiden bara rinner iväg utan att man egentligen tänker på det. Och jag fyller om typ en månad! Det hade jag till och med glömt bort!

Hade tänkt skriva massa mer, men allt jag skriver ser bara löjligt ut.


can you take me high enough?

Bupp: Nu fick jag sms...
Taco: Aaaaaj Jonas, jag har nageltrång och det gör så ont!
Bupp: Aaaj, vad ooont!
Tystnad.
Bupp: Vänta, ska bara kolla vad jag fick för sms..


I'm always on your side

Igår var en spännande kväll, minst sagt. Började med en underbar stund med mina tjejer på Ming Palace, och sen råkade vi hamna på Harrys. Vi gick utanför, snubblade till allihopa samtidigt och sen helt plötsligt satt vi i ett bås framför baren med varsin drink. Kvällen slutade i alla fall inte lika bra som den började. Det blev lite snurrigt, skulle man kunna säga, på många sätt.


Fullproppat dansgolv på Harrys för övrigt som gav ett lite nytt utbud eftersom det varit studentsittning. Kul att se lite nya ansikten. Oh yeeeaahhh. Min lugg, som var lite lockig efter två små flätor som ramlat bort under den vilda dansen till Sexy Bitch och I love Rock'n'Roll, blev spikrakt på bara några minuter. Försöker intala mig själv att jag bara hade tur, och att det inte berodde på allt svett som flög omkring oss.

Idag har jag inte varit bakis. Vi (Mickis) har däremot färgat Rebeccas hår vilket blev väldigt bra!

  
Bleka, men bäst!


cause I'm tired of you

1. Patetiska amerikanska serier som visar att det finns killar som inte är idioter. Skitbra. Då kan man ju gå och hoppas på att man kommer träffa någon sån, och inte nöja sig även om det står en helt underbar människa framför en. För han duger inte, för han är inte som Lucas, Ethan eller Ryan
 
2. Envisa jävla hjärta som aldrig tycks ge mig en lugn stund. Låt mig få sova, snälla?


3. En tvättmaskin som går inte att öppna så nu ligger mina rena, blöta kläder där inne och ruttnar. Underbart.

Kiss my ass.


how do you feel when there's no sun?


forget about your boyfriend

Tjejerna som jag träffade på Magaluf har något alldeles extra och jag saknar verkligen att umgås med er, ni är tokhärliga allihopa, men ni är alldeles för långt bort! Saknar er verkligen hur mycket som helst. Gotland och Sandra är tyvärr inte med på den här bilden, men självklart tycker jag om er lika mycket. Haha! Det är verkligen helt sjukt att vi kunde komma varandra så nära på så kort tid. Ni är helt underbara! Oslagbara!

Saknar er!


it's like I wrote every note with my own fingers

Idag är det fredag och hela Sverige jublar över att helgen är här. Själv sitter jag och suckar, som vanligt. Vadå helg? Har det inte varit det hela veckan? Mina vardagar är så rastlösa att jag spyr och eftersom helgerna är mina enda fasta tider så finns det ingen övergång för mig. Jag är ledig jämt, förutom varannan helg. Jag saknar måndagtillfredag-sysselsättningen som man hade när man gick i skolan. Jag har liksom ingen ledighet att se fram emot längre.

Men jag har andra saker att se fram emot. Framförallt tror jag att ikväll kommer bli en otroligt mysig kväll, och sen längtar jag något enormt till 18 december då jag ska umgås med underbara Emma flera dagar i rad och lyssna på underbara Peter Jöback. Och i vår har jag ju faktiskt något att pyssla med, lite historia, lite musik och lite högskoleprov, och efter det bär det förhoppningsvis iväg mot Sundsvall på hösten.

Och just nu känns allt faktiskt väldigt bra, förutom att jag är en rastlös fattiglapp.

you don't have to be afraid of what you are

När mamma och jag var ute och övningskörde idag bestämde vi oss för att stanna hos mormor och morfar och säga hej och det slutade i en jättemysig fika. Inser hur mycket familj faktiskt betyder och hur mycket jag även betyder för dem. Jag har verkligen världens bästa mormor och morfar, utan tvekan.

Idag har jag jätteont i huvudet så ska försöka sova tidigt (igen, igår gick det inte bra. Jävla Bupp). Hade för övrigt en väldigt tung förmiddag på jobbet på grund av missförstånd. Är stolt över att jag lyckades ta mig igenom det och faktiskt lyckas ganska bra. Och jag lärde mig en hel del på köpet, så nästa gång kommer jag klara det bättre.


Vill åka till värmen igen!


och bara med dig är jag hel

Det var längesen jag gick och la mig så här tidigt, och jag kommer förmodligen inte kunna somna, men jag tänkte ändå att det var värt att ge det ett försök. Imorgon ska jag nämligen börja jobba 7:00, och att komma en minut försent på grund av försovning ger mig mindre pengar. Det är ungefär så jag tänker just nu med jobbet. Hoppas jag får vara kvar till 14:00 istället för 11:00. Jippey.

Förresten så blev planerna ändrade idag i alla fall men det känns nästan bättre. Nu kommer jag flytta tillsammans med en vän för livet, till en stad där jag redan har några vänner för livet och förmodligen skaffa mig nya vänner för livet. Jag vet att det kommer bli kanon, vill bara spola fram tiden nu!

let's kill the clockwork

Igår kväll när jag pratade med Bupp fick jag en enorm lust att lyssna på Melody Club och det gjorde jag. Sen dess har albumet Music Machine strömmat ur mina högtalare och det är helt underbart! Varför slutade jag lyssna på dem? Deras melodislingor är ju helt klockrena och toksköna att lyssna på. Härligt, härligt.

 

Idag kommer i alla fall bli en bra dag. Först ska jag ner och bli lite brun på Solcity, och sen ska jag dra med mig Rebecca till Torshälla så vi kan sätta oss och kolla igenom Götebooooorg. För nu är jag verkligen taggad på det här, önskar att det var närmare till nästa höst än vad det är! Jag är redo nu, jag är verkligen redo!

 

Och idag flyger jag fram istället för att gå runt och fundera och ha ångest.


after tonight

Ibland måste man svälja sin stolthet och sluta spela det spelet som våra personliga historieböcker säger åt oss att spela. Ibland ska man bara följa sitt hjärta och lita på hoppet om att det kan göra situationen bättre och att man själv kommer känna sig lättare och klarare.

Idag gjorde jag ett val som var fel, men som ändå kändes helt rätt. Och det blev jättebra. Högt över förväntan. Är så glad att jag valde att lyfta luren och säga det som jag gått och tänkt på i tre veckor. Och att jag fick svar som gjorde att jag kände mig tusen gånger bättre än jag gjort under hela den tiden.

Nu kommer det här bli bra.

jag är förlorad igen

Konsten att fokusera på det du har istället för det du inte har. Förmågan att kunna skratta bort dina bekymmer och avfärda dem som i-landsproblem med ett skratt inför dina vänner. Att lägga fram omständigheterna på ett sätt som gör att du ser hur små och löjliga dina tankar faktiskt är. Att känna en lättnad över hur bra du faktiskt mår. Egentligen.

 

Lättnaden när du har svar på sina frågor. Att länge sitta och samtala och komma fram till de rätta lösningarna. De som står skrivna i dina personliga historieböcker och lärt dig om moral och normer. Texter som fått dig att kunna skilja mellan dina egna rätt och fel. Just där, i den luften, känns det väldigt bra. Orden som dansar omkring i rummet gör att du ser klart för en stund och vet exakt hur du ska agera. Och vad du ska känna.

 

Känslan av tomhet när du ändå sitter i meningslösheten och har de korrekta tankarna och handlingarna i huvudet samtidigt som hjärtat knyter sig under en kall hud som tycks tillhöra någon annan än dig själv. När du förstår att dina flyktiga problem är mer ingraverade i din kropp än du bara en liten stund innan vågat erkänna för folk omkring dig. När du vet att du gjort rätt, för att vännerna och historieböckerna säger det, men när det ändå känns fel. När du vill, men ändå inte vill. När du för första gången förstår hur det känns när ditt hjärta dras åt olika håll och när alla försök till att lappa ihop det misslyckas.

 

Stunden då du sitter ensam och är ärlig mot dig själv och upptäcker att du inte kommer skapa det föreskrivna liv som du alltid tänkt dig. När du måste acceptera att du många gånger kommer välja både rätt och fel på samma gång. Och ändå gå vidare.


they don't know a friend like you

Idag kan ha varit den jobbigaste dagen för mig jobbet. Eller nja, nu tog jag nog i lite, men det var i helt klart en av de värsta. Den där ångesten som jag kände när jag skulle jobba på helgerna under terminerna kom tillbaka i lördags innan jag skulle till jobbet och har suttit i hela helgen. Idag var ännu jobbigare än igår. När klockan var 18.57 tänkte jag att om Johanna inte har kommit och bytt av mig 19.00 så ringer jag henne. Och det gjorde jag också. Hon skrattade åt mig, den jäääveln. Haha.

Skönt att vara hemma nu i alla fall, och lyssna på Joshua Radin. Och nu är jag ledig i en vecka vilket ska bli jätteskönt. Känner för att klä upp mig lite.. någon som har något roligt på gång? (som inte kostar pengar..)