life seems to be a dream

Idag har varit en bra dag. En mycket bra dag. Det var längesen jag kände mig så här glad om jag ska vara ärlig. Jag är så upprymd med lycka, hopp och förväntan och jag tror verkligen på det här. Vill bara ställa mig bredvid Jonas på ett berg och skrika tills jag dör.

Och det spelar ingen roll att jag funderar på att plugga i Sundsvall nästa höst, för om ett år har vi redan ett hus i USA, ett i Spanien och ett i Australien. Nej, men utan att överdriva så tycker jag att det här är hur roligt som helst oavsett hur länge det varar. Och jag kommer njuta av varje sekund som jag får sjunga tillsammans med dig. BAJSKORV.


looking from the window above

Var precis inne på gamla hederliga bilddagboken för att retas med buppjonte och såg på köpet att en tjej född 1997 varit inne på min sida: "Haha, ofta 97:or har bilddagbok...".

Sedan slog det mig att en tjej född 1997 är 12 år. Helt sinnessjukt! Hur fort får tiden gå?

Och min allra längsta vän Helena bor i hus! I HUS. Fattar ingenting.


I remember the sound

Jag har aldrig tidigare reagerat på samma sätt i en situation som den igår. Det känns som att det var en av de bästa stunderna i mitt liv, om jag får vara lite dramatisk. Det var som om.. nej jag kan inte ens beskriva med ord. Om jag vill sjunga med dig? Snälla, rara, du - du behöver verkligen inte övertala mig. YES!


put your drinks up

Hittade en bild på mig och Mickis från i fredags, tagen av fotografen inne på Harrys. "Mejb, vi saknar dig!"

 


that burns a building down

Hela det här året har jag klagat på Eskilstuna kommun och skrattat åt deras, enligt mig, dåliga försök att mätta sitt storhetsvansinne. Men idag fick jag svälja allt jag sagt och jag måste erkänna att jag är mäkta imponerad av det jag fick se idag.

En uppvisning som först verkade ganska B utvecklade sig till en enorm show. En fontän mitt i Eskilstunaån fick bli duk åt en fantastisk projektorfilm som visade upp Eskilstunas stoltheter till mäktig musik skriven av halva KENT. I himlen flög det hundratals ljuslyktor samtidigt som vi kunde se en person stå och utföra akrobatik uppe på självaste Profilen. Efter det brakade fyrverkerierna loss och smällarna var så perfekt timade med musiken att jag fick gåshud på armarna.

Bra jobbat Eskilstuna, ikväll fick ni fan till det!


a hurting mind in need of emotion

Inte igen, aldrig mer. Nu får ni komma till mig.

A fragile heart was broken before,
I don't think it could endure another pain.
So help me complete the game inside me,
and help to mend my fragile heart.
Don't go and break this fragile heart.



michaela gästbloggar

HEJ!

Hoppas ni har lika trevligt som oss ikväll. Min flitiga vän Anna (som driver bloggen) arbetade till sju ikväll, sen hämtade hon upp mig. Hon är riktigt duktig på att köra. Sen så fixade hon sig så hon blev sådär extra fin, och nu har vi druckit några goda drinkar. Och lyssnar på musik gör vi, och kollar idol lite smått. Men bäst av allt är att vi ses ofta, och att vi har kul. Min bästa vän Anna Bäckman.

Om en halv timme kommer våran skjuts och hämtar oss så vi far in till stan.

Nu ska jag fixa det sista innan vi ska åka :) Kram på alla som läser / Michaela.

we goin’ all get real drunk tonight

Sitter och förfestar med Michaela och ska försöka skriva det här inlägget så bra som möjligt. Ikväll ska vi ha grymt roligt. Vi ska glömma alla bekymmer och dansa tills våra rumpor ramlar av (och tills vi har så ont i fötterna att vi måste ringa efter taxi). TONIGHT'S GONNA BE A GOOD NIGHT!



Här har ni oss ikväll (och på Harrys)


jag blev allt som jag sa

Jag minns den 11 mars 2006, när jag gick i nian. Jag och Sara satt i en bil på väg till Skara nervösa som aldrig förr. Bilresan ner kommer jag inte ihåg så mycket. Pratade vi med varandra? Eller var vi tysta och fokuserade? Övade vi på texter eller lyssnade vi på helt andra låtar för att slappna av?

Mitt antagningsprov till Music and Production i nian är luddigt fram och tillbaka. Jag minns inte exakt hur de andra såg ut, jag minns knappt hur lärarna såg ut. Jag har en liten bild av hur skolan och lokalerna såg ut men jag har svårt att minnas hur dagen såg ut för mig. Ibland glömmer jag till och med bort vilka låtar jag sjöng.

Men en sak jag aldrig kommer glömma från den dagen är när jag hade sjungit klart mina låtar och skulle lämna rummet, och en av lärarna sa (jag minns inte vem av dem): "Du är en jätteduktig sångerska."

Någon dag ska det vara min tur.




vi borde vara de älskade

Sitter här med Lasse Lindh i högtalarna och känner mig lycklig. Fy tusan vad bra han är. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar hans musik. Det känns nästan som att vara kär när jag sjunger med i hans låtar. Helt otroligt, sjukt, jävla underbart. Typ som att äta tacos. (Bupp)


Och idag har jag ännu en gång kommit på hur roligt det är att umgås med tjejer. Jag har alltid haft så mycket killkompisar att jag liksom inte haft så mycket tid för många tjejkompisar. Men nu brudar har ni tagit över och är en klar majoritet i min vänskapskrets, och ni är oslagbara. Fyfan vad roligt jag har med er.

Sen vill jag bara avsluta med att säga MEJB³. Nu kör vi!


in my starbucks cup

Ikväll runt 20:00 kommer det hållas ett hemligt möte. Ett hemligt möte som ska förändra mitt, Rebeccas och Michaelas liv. Superduper. Och jag är gladare nu. Fokusera.

Läste nyss på blogg.se att Starbucks ska öppna ett café i Sverige! Tydligen på Arlanda, men ändå. Jag får väl ta en roadtrip dit, eller resa utomlands lite oftare. Kommer aldrig glömma när jag gick omkring i London med mitt Starbuckskaffe och sjöng på Jason Mraz låt Plane (..drinking cause I'm looking so good in my starbucks cup..). Den låten är för övrigt väldigt bra, lyssna
här.



dina ögon kan krossa min värld

Jag känner ett sånt otroligt sug efter att lära mig saker och förstå. Eftersom jag inte går i skolan och pluggar något så känns det som att det står helt still i mitt huvud just nu. Så nu har jag bestämt mig för att börja läsa mer istället, så länge det här suget finns kvar. Imorgon ska jag gå till biblioteket och kolla om jag fortfarande kan låna på mitt kort som jag skaffade när jag var väldigt, väldigt liten. Har redan fått ett boktips som låter intressant.

Men idag ska jag börja läsa Fångad av hakkorset, en självbiografi av Bruno Manz. Jag hoppas verkligen att den kan få mig att förstå vad som finns i en människas hjärna när han/hon kan bli manipulerad till att göra så vidriga saker som soldaterna gjorde i nazismens namn. Jag kanske är nördig, men historia berör mig och speciellt andra världskriget tycker jag är väldigt intressant.

För övrigt så har jag kommit på världens bästa idé som jag ska bli rik på. Det ni!

oh my love, can you hear me?

Jag brukar inte skriva speciellt mycket om politiska saker i bloggen eftersom jag aldrig tycker att jag har tillräckligt med kött på benen, men idag läste jag en artikel i Aftonbladet som skrämmer mig, om möjligt mer än alla bantningstips som jag klagat på tidigare här i bloggen, så jag måste få skriva om det.

Journalisten hade först skrivit om ett nazist-möte i en lokal i München innan kriget bröt ut. Innan Hitler kunde beskylla judarna för den ekonomiska krisen och på så sätt få landet att acceptera den utrotning och det folkmord som skedde under andra världskriget. I skolan får vi lära oss att detta är fel, för enligt svensk moral så är det fel att anse att Hitler gjorde en bra sak. Nazism och rasism är helt enkelt något som vi svenskar, över lag, inte står för.

Men ändå har Sverigedemokraternas röster stigit. De pratar om att de ska förbättra Sverige genom att ta in färre invandrare. Jag menar inte att Sverigedemokraterna kommer utföra ett folkmord, men propagandan är enligt mig skrämmande lik Hitlers på 30-talet vilket gör mig sjukt irriterad på att folk kan stå och hålla med. Tror folk på allvar att allt blir så mycket bättre om vi slänger ut alla invandrare?

Enligt mig handlar det istället om hur vi tar hand om invandrarna och hjälper dem att anpassa sig. Klart som fan att det är svårt att komma till ett helt nytt land och inte förstå språket. Och klart som fan att det är svårt att få ett jobb om den utbildningen man skaffat sig i sitt hemland inte duger här. Det finns bättre lösningar, och Sverige skrämmer mig som fan när vi låter oss gå på samma saker som vi skrattar åt att folk för 70 år sedan trodde på.


Vi frågar oss hur judeförföljelsen kunde få äga rum, jag svarar:
så här.


this is gonna take a long time

Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt.


du är skön som livet

Lördag 10/7-04 kl.22.35
Nu är jag hemma, jag blev jättebra kompis med en som heter Emma. Men nu kommer vi inte kunna prata med varandra på två veckor!! Saknar henne så j-a mycket! (L)

Utdrag ur min dagbok precis efter att jag varit på Åby Ridläger i Norrköping. Kommer ihåg hur mycket vi skrattade den veckan, och att vi pratade i telefonen direkt när vi kom hem och kollade på himlen för att se om vi såg samma stjärnor. På något konstigt jävla vis har vi hållt ihop sen dess, i över fem år, trots att vi knappt har kunnat träffas. Men de få gånger vi har gjort det så har det bara känts naturligt och roligt.

Så Emma, du är en helt otrolig människa, och jag längtar till den 18 december då vi ska gå på Peter Jöbacks julkonsert tillsammans. Kommer bli lalalaa... bajs? Nej, men jag vet att vi kommer ha grymt roligt!


Söta EmmaPemma!


nobody said it was easy

Idag mår jag bra, känns det som. Ganska skönt. Däremot mår jag lite sämre när jag tänker på att jag ska städa mitt rum om typ tio minuter. Det är ganska stökigt nämligen. Men det måste göras, och om jag bara kör med lite skön musik på datorn, så går det nog ganska snabbt.

Förresten, är det bara jag som får mail från Hallsta Basket hela tiden?!

somebody, save me

And it's amazing, with the look in your eyes like you could save me,
but you won't even try. And then you tell me again how everything will be alright.

And if I told you that I'm sorry, would you tell me that you were wrong?
Or would you hold me down forever if I came to you for answers?

And I saw pictures in my head, and I swear I saw you opening up again.
Cause I would be heavenly if, baby, you'd just rescue me now.


Matt Nathanson - I saw
Kan vara en av de bästa låtarna jag vet.
Texten får mig att förstå hur jag inte vill ha det.


I saw pictures in my head

Hade en grymt bra dag i Stockholm med Madde. Hade inte kunnat spendera en deppdag bättre än vad jag gjort. Det var nog den bästa shoppingen jag har gjort tror jag, plus att jag hade väldigt roligt.

Sen hann jag inte vara hemma mer än en timme innan Mickis och Becca knackade på dörren med mjukiskläder och när Madde kommit öppnade vi en flaska rött och satt och läste min gamla dagbok för att jag skulle förstå att jag har haft det mycket värre än nu. Det finns inget bättre än tjejer. Ni har fan varit bäst idag. Ni är helt otroliga.


Och nu sitter jag här, med säkert vin så det räcker till i alla fall tre glas, och jag är alldeles ensam. Jag tror fan att jag ska dricka upp det, känns enormt vuxet och bra. Så gör alltid alla olyckliga kvinnor i Marian Keyes böcker, så varför kan inte jag?


yesterday I wanted time to end

Jag sa fel saker. Jag var lite för elak. Jag vet. Det var onödigt.
Men jag var tvungen att förändra, för jag mådde inte bra.
Och responsen jag fick gjorde att jag helt enkelt inte kunde tänka.
Det blev helt fel, och jag hoppas verkligen inte att jag valde fel.

Stockholm med Maddis idag, precis vad jag behöver.
Även om jag inte sovit en blund i natt.

I'm gonna learn how to fly

Igår var jag på bio, the remake av Fame, och hade väldigt höga förväntningar. Dels för att jag älskar musikaler, men även för att jag inte sett orginalfilmen och hoppades få en möjlighet att se den nu. Men jag måste säga att jag blev besviken. Filmen hoppade fram väldigt snabbt och man hann liksom inte lära känna de olika personerna. Man blev inte riktigt meddragen. Nej, det är inte en film jag rekommenderar folk att se.

Dessutom satt jag bara och mådde dåligt för att jag inte fick gå på Music and Production och stå på scenen jag också. L sa åt mig på vägen hem att jag skulle söka Idol om jag nu verkligen ville sjunga och stå på scenen och allting. Men grejen är att jag är inte ute efter att stå på en scen inför flera miljoner tittare och sedan bli bortglömd. Jag vill utvecklas på en skola och lära mig saker, ha lektioner och läxor. Ser lika mycket fram emot de sakerna som att stå på en scen med en mikrofon och få applåder. Och sen räcker det med att mitt framträdande (konsert, musikal, whatever..) är inför skolans elever och deras föräldrar. Bara jag får göra det.


Och det är hemskt att vara 18 år och säga att det är för sent.


sexy bitches

Pratade med mina Magaluf-brudar på skype. Otroligt roligt att höra deras röster igen! Och Moa kom upp med en mycket bra planering för festkvällen här i E-tuna om några helger. Haha. Ni är så himla bra tjejer!



always love, hate will get you everytime

När jag satte mig på bussen på väg hem från Idoltittandet hos Michaela tänkte jag på allt jag skulle skriva i bloggen när jag kom hem. Det började med de jobbiga killarna på bussen igår, de störande kunderna på Ica och sen ramlade det bara på med negativa saker jag varit med om på senaste tiden. Så slog det mig att jag alltid bara skriver om saker som irriterar mig för att jag tror att det är det enda sättet att framföra åsikter på.

Men vad tusan, varför kan jag inte bara berätta om de saker som faktiskt gjort mig lycklig de senaste dagarna istället? Kan ta den här kvällen som exempel, när vi satt i Michaelas tv-soffa tillsammans med hennes föräldrar och skrattade i flera timmar. Det är verkligen helt underbart att känna sig så välkommen hemma hos en kompis familj och känna att man börjar ha saker gemensamt med vuxna människor. Att man börjar komma ikapp på något vis.

Och en annan sak som har gjort mig glad idag är lappen som satt på mitt skåp när jag kom till jobbet. Där kommer jag, inklampandes med lock för örat och trötta muskler och är inte alls sugen på att jobba. Så har Angelica skrivit en söt lapp till mig om vad jag ska göra och avslutat med en stor jävla "=)", och det gjorde mig nästan löjligt lycklig.

Sen träffade jag min gamla skåpkompis på bussen hem och kunde fokusera på hur trevlig han är, istället för att stirra mig blind på alla jobbiga, töntiga idioter som satt runt omkring mig. Och sms:et jag fick från L tidigare var inte så märkvärdigt egentligen, men åh vad glad jag blev. Det var precis vad jag behövde idag.


Så nu gör vi så här: Hej jag heter Anna, och jag är ingen bitterfitta.


in a mmm-bop they're gone

Saknar mina gamla klasskompisar så himla mycket när jag sitter och kollar på gamla filmer på facebook. Alla fester i klassrummet, studentkryssningen och allt annat vi gjort. Satt och berättade för L om att killarna brukade slänga "något" mellan sig i klassrummet, och att även vi tjejer kom med lite payback efter ett tag.. haha.

Även fast vi skrek mycket på varandra under lektionerna, och även om det var otroligt mycket plugg och idiotiska lärare (absolut inte alla!) så kommer jag alltid vara nöjd med mina två sista år på gymnasiet, tillsammans med SPSP3 inne på skolans stökigaste och härligaste område. Saknar det!

  
   
   
   

Alla är inte med på den här bilden, men jag hade ingen på hela klassen.
Saknar alla ändå :)


what hurts the most

Fan vad jag hatar dagar där man går och tänker på allt dåligt man varit med om, och allt man förlorat. När man tänker på alla vänner man förlorat, och alla dåliga människor man gett en chans. När man tänker på att man skulle ha ätit apelsiner fast man trivdes grymt bra med sina äppelbitar i kanel.

Men jag tror inte att det finns någon som förstår hur mycket jag önskar att jag tagit alla chanser jag fått till att sjunga.